FBI ISTRAŽUJE SLUČAJ

Ovo je žena zbog koje je Amerika ostala bez šefa tajne službe!

WASHINGTON - Američki mediji otkrivaju detalje vezane za ostavku ravnatelja Središnje američke obavještajne agencije (CIA) Davida Petraeusa.

Vijest koja je jučer odjeknula svijetom dobila je svoj nastavak. Naime u javnost je iscurila informacija kako je Petraeuseva ljubavnica 38-godišnja Paula Broadwell, koja je napisala njegovu biografiju.

Direktor CIA-e dao ostavku zbog preljubničke afere: 'Nakon 37 godina u braku, počinio sam izrazito lošu procjenu'

S njim je dosta vremena provodila u Afganistanu i dala bezbroj televizijskih intervjua govoreći o njemu.

Paula je inače poznata kao kolumnist New York Timesa i Boston Globea.

The New York Times je objavio kako Kongres i Bijela kuća također vjeruju da je Pertraeus imao aferu s Paulom Broadwell.

David Petraeus sa suprugom FOTO:AP

FBI je istovremeno pokrenuo istragu te pokušava ustanoviti da li je ona tokom odnosa s bivšim šefom američke obavještajne službe imala pristup tajnim podacima i da li je pregledavala njegovu elektronsku poštu.

Prema tvrdnjama američkih medija, Petraeus je ucjenjivan zbog svojih izvanbračnih veza iako FBI još nije našao dokaze koji idu tome u prilog.

Podsjetimo, David Petraeus jučer je predsjedniku SAD-a Baracku Obamu uputio pismo sa svojom ostavkom zbog izvanbračne veze.

"Nakon što sam bio u braku 37 godina donio sam krajnje lošu prosudbu ušavši u vanbračnu vezu. Takvo je ponašanje neprihvatljivo, i za supruga i za čelnika organizacije poput naše", rekao je Petraeus, bivši vjoni zapovjednik i nositelj brojnih odličja koji je vođenje CIA-e preuzeo 2011.

Predsjednik Barack Obama je prihvatio Petraeusovu ostavku pohvalivši ga kao jednog najistaknutijih generala njegove generacije i izrazio uvjerenje da će CIA nastaviti napredovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:46