NOVI 'BISERI'

Palin: Zar nije isto Britanija i Engleska?

Palin je svojom knjigom pokušala većinu krivnje za neuspjeh prebaciti na McCainov tabor
FILE - In this July 26, 2009, file photo, then-Alaska Gov. Sarah Palin speaks in Fairbanks, Alaska. Oh, how the tables have turned. Nervous Democrats are on defense and emboldened Republicans sense opportunity heading into 2010 and the midterm elections. It was just three years ago that the GOP lost the House and Senate as well as governor's mansions in a cross-country Democratic wave. (AP Photo/Al Grillo, FILE)
 AP

BOSTON - Iako memoarska kniga Sarah Palin “Going Rogue” još nije izašla iz tiska, odlomci koji se pojavljuju već su izazvali reakcije. Poznati filmski autor i pisac Goeffrey Dunn radi na knjizi “Laži Sarah Palin: Neispričana priča o njenoj beskrupuloznoj borbi za vlast”, te je naveo niz neistina bivše guvernerice.

Osim u djetinjstvu, Palin je provela malo vremena izvan Aljaske i, prema riječima savjetnika iz McCainove kampanje, znala je zaprepašćujuće malo o američkoj geografiji i povijesti.

Nisu bili ljubomorni

Dok ona navodi da su McCainovi politički savjetnici bili ljubomorni na nju, oni su se, ustvari, ubijali kako bi je zaštitili i upoznali s međunarodnom politikom. Osim što nije znala da je Afrika kontinent, nije znala ni razliku između Engleske i Velike Britanije te štošta drugo.

Palin tvrdi da je samo nekoliko minuta prije govora u kojem je McCain priznao izborni poraz doznala da ona neće govoriti.

Preciznije, barem joj je triput rečeno da neće pred mikrofon kako bi se izbjegao kaos u posljednjem trenutku. Osim toga, bivša guvernerica Aljaske tvrdi da ljudi iz McCainove kampanje nisu dopustili da utječe na priopćenje o trudnoći svoje kćeri Bristol, no u stvarnosti pogrešno je priopćenje otišlo u javnost zbog previda, a sama je Palin nakon toga otpustila jednu suradnicu.

Drži se zadanog teksta

U knjizi tvrdi i da su je McCainovi suradnici prisiljavali da se drži napisanog teksta. To je istina, ali samo zato što su bili preplašeni lažima koje je izgovarala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:31