TREBA UDVOSTRUČITI OPREZ

Papa osudio seksualni turizam i trgovinu organima: "Tome se zlu hitno treba suprotstaviti"

 AP Photo/Eduardo Verdugo

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. osudio je u ponedjeljak seksualni turizam i trgovinu organima, pozvavši međunarodnu zajednicu da udvostruči oprez kada su u pitanju takve društvene devijacije.

" Turizam, poput bilo kojeg drugog dijela ljudskog realiteta, nije pošteđen opasnosti i negativnih elemenata. Riječ je o zlu kojemu se hitno treba suprotstaviti, jer pogađa prava i dignitet milijuna ljudi i žena, osobito siromašnih, potom manjina i invalidnih osoba", rekao je u poruci upućenoj sudionicima VII. Svjetskog kongresa za pastoralnu brigu u turizmu, koji se održava u Meksiku od 23. do 27. travnja.

"Seksualni turizam jedan je od najnižih oblika ovakvih devijacija koje mogu opustošiti čovjekov život, živote članova njegove obitelji, ali i cijela društva. Seksualni turizam ili trgovina organa, kao i zloupotreba i zlostavljanje maloljetnika, koju provode osobe bez skrupula, nažalost i dalje se nastavljaju " u mnogim turističkim kontekstima i destinacijama, rekao je Papa pozvavši međunarodnu zajednicu da udvostruči oprez kako bi se takve stvari spriječile.

Sudionike kongresa pozvao je da promiču kulturu etički prihvatljivog, odgovornog turizma, na način da on postane respektabilan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:26