VATIKAN

Papa poslao tajnika i krunicu curi koja ga je srušila na se

A gust of wind blows Pope Benedict XVI's mantle during a Wednesday general audience in Saint Peter's square at the Vatican October 21, 2009. REUTERS/Tony Gentile (VATICAN RELIGION)
 REUTERS

RIM - Papa Benedikt XVI poslao je svoga osobnog tajnika mons. Georga Gänsweina posjetiti Susannu Maiolo, curu koja je Papu srušila na ponoćki u Svetom Petru, u privatnu bolnicu u Subiacu gdje je zatvorena po odluci vatikanskih sudbenih vlasti. Don Georg je djevojci odnio i krunicu koju je blagoslovio Benedikt XVI.

Sveta Stolica je htjela zadržati u tajnosti taj događaj, ali su neki bolesnici prepoznali Papina tajnika, popularan lik ogovaračkog novinarstva, pa je vijest o njegovu posjetu „iscurila“ u lokalne novine, a odande u neka nacionalna glasila.

Suočen s time, Ured za novinstvo Svete Stolice objavio je u nedjelju kratku i suhu vijest, potvrdivši podatke o posjetu. U njemu se ne spominje riječ „oproštaj“. Ne zato, objašnjavaju u Vatikanu, što Papa ne bi oprostio, nego zato što u Vatikanu smatraju Susannu Maiolo nedovoljno uračunljivom, pa stoga i nesposobnom za zlu nakanu, što znači da joj se nema što opraštati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 13:23