JUTARNJI U LONDONU

Pogledajte prizore ispred Buckinghamske palače: Tugu i suze ubrzo su zamijenili uzvici ‘Živio kralj!‘

Tužna sam, pretužna kao i svi ovdje. Bila je predivna kraljica, ostavlja prazninu iza sebe koju nitko neće moći ispuniti - pričali su nam ljudi

Prizori ispred Buckinghamske palače

 Karla Juničić/

Na tisuće ljudi stiglo je u četvrtak navečer do Buckinghamske palače kako bi odalo posljednju počast Kraljici Elizabeti II. Okupljati su se počeli čim su u javnost procurile prve vijesti o pogoršanju njezina zdravstvenog stanja.

"Ovo je pretužno", moglo se čuti od mnogih okupljenih koji su unatoč nesnosnom londonskom pljusku stigli s buketima cvijeća, porukama zahvale i čestitkama te su se kroz gomilu pokušavali probiti do glavnih vratiju. Okupljeni su pljeskali, pjevali kraljičinu himnu, mnogi i plakali. U 18.30 sati po londonskom vremenu stijeg iznad Buckinghamske palače spušten je na pola koplja nakon što je vijest o smrti potvrđena.

Spontano su krenuli uzvici "živio kralj!" iz gomile, a londonski taksisti počeli su parkirati svoja poznata vozila na aleji The Mall koja vodi prema ulazu u kraljevski dom.

"Tužna sam, pretužna kao i svi ovdje. Bila je predivna kraljica, ostavlja prazninu iza sebe koju nitko neće moći ispuniti. Ona je bila ono najbolje od Britanije, naš simbol", rekla je kroz suze Nadine koja je pred palaču došla iz južnog Londona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:18