ŠOKANTNO UHIĆENJE

POLICAJCI SKOČILI NA DJEVOJKU I POBRINULI SE DA CIJELI RESTORAN VIDI NJEZINE GRUDI Snimka izazvala val negodovanja u Americi: 'Gušiš me!'

 
 youtube screenshot

Video uhićenja 25-godišnje Chikesije Clemons u jednom restoranu u Alabami izazvala je val negodovanja i prosvjeda diljem Amerike. Snimka koja je vrlo brzo postala viralna prikazuje dva policajca kako na tlo bacaju mladu crnkinju ne mareći za njezina zapomaganja. I ne samo to, s obzirom da je Chikesia na sebi imala minijaturnu haljinu, policajci su se potrudili da cijeli restoran vidi njezine gole grudi, piše Washington Post.

Incident se dogodio u mjestu Saraland u restoranu iz lanca Waffle House u 2:30 ujutro. Clemons je navodno negodovala zbog cijene plastičnog pribora za jelo, a po dolasku policajaca u restoran mlada dama je sjedila na stolici.

- Nećeš me tako dirati - urlikala je Clemons dok je pokušavala obuzdati haljinicu i oduprijeti se pokušajima policajca da je privedu.

Nekoliko trenutaka poslije uslijedila je šokantna scena. Policajci su uhvatili Clemens za vrat i ruku i bacili je na tlo.

- Što to radite - vikala je Clemons, a policajac joj je mrtav hladan odgovorio.

- Slomit ću ti ruku. Eto što ću sada napraviti.

Hrvanje je trajalo skoro minutu, grudi mlade dame ispale su iz haljinice, ali policajce to nije previše zamaralo.

- Gušiš me - plakala je Clemons dok ju je policajac hvatao za vrat.

Situacija se primirila tek kad je na mjesto obračuna došao treći policajac. Clemons je uhićena u 2:45 i optužena je za nasilničko ponašanje i opiranje uhićenju.

Majka uhićene djevojke za AL.com rekla je da je cijeli incident rasno motiviran, ali ne samo od strane policije, već i restorana. Sve je počelo kada je njezina kći odbila platiti 50 centi za plastični pribor. Navodno je zatražila knjigu žalbe, ali umjesto toga, dobila je agresivne policajce koji su je na kraju i uhitili.

Iz policije su rekli da će istražiti incident, dok su u Waffle Houseu uvjereni da su policajci postupili po zakonu. Iz restorana su poručili da je mlada Clemons zaboravila istaknuti što se događalo prije dolaska policije te da je njezino ponašanje izazvalo zgražanje među okupljenima.

Postoji čak i snimka nadzorne kamere, doduše bez tona, ali se jasno vidi kako Clemons i njezina prijateljica agresivno gestikuliraju prema osoblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:21