'GADLJIVO' PONAŠANJE

POLICAJKE SNIMLJENE KAKO BACANJEM NOVČIĆA ODLUČUJU HOĆE LI ŽENA BITI UHIĆENA 'Ako padne na glavu uhitit ćemo vas, ako na pismo, slobodna ste'

 
 POLICIJSKA POSTAJA ROSWELL

Kada su je u američkoj saveznoj Georgiji zbog navodne brze vožnje zaustavile službenice policijske postaje Roswell Courtney Brown i Kristee Wilson, Sara Webb nije znala da o njezinoj kazni neće odlučivati one, već aplikacija za bacanje novčića.

The Guardian piše da je američka televizijska postaja WXIA-TV Channel 11 došla do videa koji je u travnju ove godine nastao iz pomoć kamere na tijelu policijske službenice, a u kojem se može vidjeti kako Brown i Wilson nakon zaustavljanja Webb i obrade njezine vozačke dozvole govore kako će aplikacija za bacanje novčića odlučiti što će napraviti sljedeće.

"U (uhićenje) - glava. P (puštanje) - pismo", može se čuti u pozadini, a odmah poslije toga se čuje i elektronski zvuk vrtnje novčića, što znači da je aplikacija "bacila" novčić.

Policijska je postaja Roswell nakon objave videa na administrativni dopust stavila policajke Brown i Wilson, a optužbe protiv Webb su odbačene.

"Od svojih policijskih službenika očekujem puno više i zgrožen sam činjenicom da bi bilo koji djelatnik policije proces donošenja odluke oko uhićenja neke osobe trivijalizirao na ovakav način", rekao je prošlog tjedna načelnik policijske postaje Roswell Rusty Grant.

Gradonačelnika Roswella Lori Henry rekla je da ponašanje dvije policajke neoprostivo i neprofesionalno.

Premda je novčić pao na pismo, policajke su svejedno uhitile Webb zbog neoprezne vožnje. Webb je rekla da joj je ponašanje policajki bilo "gadljivo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:22