NEPOUZDANA POŠTA

POLICIJA OTKRILA NAJGOREG POŠTARA U POVIJESTI Provalili mu u stan i pronašli nepregledne hrpe pošiljki

 
 Profimedia, Alamy

Bivšem talijanskom poštaru prijeti tužba nakon što je policija u njegovom domu u Torinu pronašla čak 400 kilograma neisporučenih pošiljki, piše Guardian.

Policija kaže da neimenovani 33-godišnji poštar čak tri godine nije isporučivao pošiljke jer je, kako je rekao, bio potplaćen. Posao je napustio 2017. godine.

Neisporučene pošiljke su otkrivene nakon što je muškarca zaustavila policija radi rutinske kontrole. Kod njega je prvo pronađen nož na sklapanje dug 20 centimetara te 70 pisama na zadnjem sjedištu njegova automobila.

Policajcima se to učinilo sumnjivim, pa su pretražili i njegov stan gdje su otkrili 40 kutija neisporučene pošte među kojima su bili i izvadci iz banke, računi i privatna korespondencija.

'Nisu me dovoljno plaćali pa sam dao otkaz', rekao je bivši poštar. Sada mu prijeti tužba za krađu, pronevjeru pošiljki i nošenje oružja.

Inače, talijanska pošta je prilično nepouzdana, a ovaj slučaj nije prvi te vrste.

U siječnju je uhićen 56-godišnjak nakon što je policija kod njega pronašla 500 kilograma neisporučene pošte koja datira još iz 2010. godine. Poštu su našli u njegovoj garaži u sjevernom dijelu grada Vicenze. Među pošiljkama su bili telefonski imenici, računi i letci za lokalne izbore, a kako je policija izvijestila, radilo se o najvećoj gomili neisporučene pošte ikada pronađenoj u Italiji.

Poštanski ured obvezao se nađenu poštu svejedno dostaviti, iako je poslana prije više godina.

2013. godine poštar sa Sardinije u razdoblju od četiri godine nije dostavio čak 400 kilograma pošiljki. Ovakav zločin u Italiji povlači za sobom kaznu do jedne godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:44