NOVO U NIZU

POLICIJA S DESET METAKA IZREŠETALA NENAORUŽANOG CRNCA Grijeh mu je bio što je mahao cijevi, bijesna rulja iza policijske trake urlikala: 'Tirani!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.04.2018. u 08:28

Police officers stand behind a cordon tape at the scene where New York police officers shot to death a black man who pointed a metal pipe at them, in the borough of Brooklyn, New York, U.S., April 4, 2018, in this picture obtained from social media. Instagram @johnnyg1rl/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES. NO ARCHIVES Mandatory Credit @johnnyg1rl TPX IMAGES OF THE DAY
@johnnyg1rl (INSTAGRAM) / REUTERS

 

Newyorška policija u srijedu je nasmrt izrešetala nenaoružanog crnca koji je prijetio policiji i pješacima metalnom cijev noseći je poput vatrenog oružja, izvijestio je policijski dužnosnik te dodao da je policija na mjesto događaja izašla nakon hitnih poziva građana.

Deset hitaca policajci su ispalili u Brooklynu u muškarca koji je zauzeo stav kao da će u njih pucati, rekao je šef lokalne policije Terence Monahan na konferenciji za novinare.

Ime i dob ubijenoga još nisu objavljeni. No na društvenim mrežama ubrzo su objavljene snimke pucnjave, a iz gomile okupljenih građana, koju od policije dijeli traka, čuju se povici "tirani".    

Riječ je o novom u nizu policijskih ubojstava nenaoružanih crnih muškaraca koja su pokrenula ulične prosvjede i potaknula nacionalnu raspravu o pristranosti u američkom kaznenom pravosuđu.

Nedavno je ubojstvo nenaoružanog crnca u Kaliforniji potaknulo nekoliko dana protesta Sacramentu.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo