UZBUNA U NORVEŠKOJ

Policija traži 42-godišnjaka koji se poistovjećuje s Breivikom. Na kolodvoru u Oslu nije pronađeno ništa sumnjivo

Policija je sumnja da je prtljagu ostavio 42-godišnji muškarac kojeg smatra psihološki nestabilnim i opasnim
 TV2

>>> NOVO 10:46 Norveška policija nije pronašla bombu ili sličnu eksplozivnu napravu na glavnom željezničkom kolodvoru u Oslu te je ukinula sigurnosne mjere uvedene nakon pronalaska sumnjive torbe. Policija je utvrdila kako sumnjiva prtljaga ne predstavlja nikakvu opasnost.

10:30 - Policijski pirotehničari tijekom pretraživanja glavnog željezničkog kolodvora u Oslu još nisu pronašli ništa sumnjivo nakon što je torba ostavljena na autobusu za zračnu luku.

________________

OSLO - Norveška je policija u srijedu ujutro u djelomično evakuirala glavni željeznički kolodvor u Oslu zbog pronalaska sumnjive prtljage, strane agencije prenose obavijest norveških državnih željeznica.

Na mjesto događaja poslan je tim pirotehničara.

- Prtljaga bez vlasnika otkrivena je na peronu 19, za autobus prema zračnoj luci. Područje je odmah evakuirano, a promet vlakova i autobusa je obustavljen - rekao je glasnogovornik željeznica Olav Nordil.

Dodaje da policija čini sve što smatra potrebnim kako bi se spriječila još jedna tragedija. Evakuirano je područje oko perona što ne obuhvaća cijeli glavni kolodvor, ali veći dio da.

Policijske snage imaju i pse uvježbane za otkrivanje eksploziva.

Televizija TV navodi kako je prtljagu navodno ostavio muškarac, oko 40 godina, odjeven u crno s bijelom kapom. Također, policija je objavila fotografiju 42-godišnjeg muškarca koji je u ponedjeljak pušten iz zatvora u kojem je odsluživao kaznu zbog provale u policijsku postaju te prijetnje službenim osobama. Potraga za njime je počela nakon što su pravosudne vlasti obavijestila policiju da je izašao iz zatvora. Iz norveške policije priopćeno je kako ga žele samo odvesti psihijatru na procjenu te možda zadržati na liječenju.

Opisuje ga se psihološki nestabilnog i opasnog te navodi da se poistovjećuje s Andersom Behringom Brevikom , krvnikom s Utoeye koji je u dvostrukom napadu prošlog petka ubio 76 osoba. Međutim, navodi se kako nema direktne i očite veze između nestabilnog i opasnog bivšeg 42-godišnjeg zatvorenika i Breivika.

- Riječ je očito bolesnoj osobi - izjavio je jutros šef lokalnog policijskog okruga Nordre Buskerud.

Dodao je kako su pripadnici redarstvenih snaga već obišli dom 42-godišnjaka u gradu Fla, no tamo nije pronađen. Jedino što je sa sigurnošću poznato jest da se kreće u srebrnom automobilu marke Fiat te njegove lokalne registarske tablice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:28