NASTAVAK 'TRENDA'

Pomahnitali Kinez ubio troje djece i učiteljicu u vrtiću

 Sipa

BEIJING - Troje mrtve djece i smrt učiteljice epilog je krvavog pohoda nepoznatog muškarca koji je naoružan nožem upao u dječji vrtić na samom istoku Kine te počeo napadati sve oko sebe, javlja AP.

Još neidentificirani divljak ušao je u vrtić u predgrađu grada Zibo u provinciji Shandong u utorak oko 16 sati kada roditelji dolaze po svoju djecu. Osim četiri smrtna slučaja još je 20 osoba, djeca i zaposlenici vrtića, ozlijeđeno. Dvoje se djece nalazi u životnoj opasnosti.

Zaposlenica restorana preko puta vrtića ističe kako je napadač imao oko 27, 28 godina te da je u zgradu ušao pretvarajući se da je roditelj. Policija je na mjesto zločina došla u vrlo kratkom roku te su žrtve prebacili u bolnicu i prije dolaska Hitne pomoći.

Napadač je pobjegao u nepoznatom smjeru, a policija pretražuje područje.

Troje je djece odmah preminulo od zadobivenih rana dok je učiteljica preminula u srijedu ujutro.

Krvavi pohod u Zibu dogodio se samo dva dana nakon što je muškarac u provinciji Hebei svojim buldožerom uništio nekoliko vozila i zgrada te ubio 17 osoba.

Kinu je ove godine pogodilo nekoliko užasnih pokolja koji su se odigrali upravo u vrtićima. U svibnju je napadač u sjevernoj provinciji Shaanxi ubio sedmero djece i dvoje odraslih. Mjesec dana ranije u provinciji Jiangsu muškarac je teško ozlijedio čak 29 djece.

Iako na prvi pogled nepovezani zločini. vlasti su upozorene da obrate više pažnje na dijagnosticiranje ozbiljnih mentalnih bolesti. Rezultat je povećan broj zaštitara u školama te ograničeno izvještavanje o takvim događajima kako se ne bi poticalo imitatore na slične zločine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:59