GUŽVA NA HIMALAJI

POSLJEDNJA PORUKA S KROVA SVIJETA Žrtva apsolutnog kaosa na Mount Everestu prije osvajanja vrha trudnoj ženi poslao je poruku

 
 CLIMBING THE SEVEN SUMMITS

Irska tuguje za alpinistom Seamusom Lawlessom i smatraju da bi bilo prikladno da njegovo posljednje počivalište bude upravo na vrhu svijeta, Mount Everestu. Lawless je, podsjetimo, preminuo nakon što se uspješno popeo na Mount Everest. Bila mu je velika želja ostvariti taj uspon prije 40. rođendana, javlja The Irish Sun.

U crkvi se na misi za njega okupilo oko tisuću ljudi kako bi proslavili život ovog oca jednog djeteta koji je, kažu, ostavio trag na svakome koga je upoznao.

Lawless (39), profesor umjetne inteligencije na Trinity koledžu u Dublinu, preminuo je samo nekoliko sati nakon što se popeo na Mount Everest prije dvanaest dana. Još uvijek traje operacija izvlačenja tijela drugog Irca Kevina Hynesa od tamo.

Facebook Seamus Lawless
Seamus Lawless

Lawless je svojoj trudnoj supruzi Pameli poslao poruku s vrha. Napisao je da je to učinio, popeo se i da stiže kući. No samo nekoliko sati nakon uspona, Lawless je pao 500 metara tijekom spuštanja s visine od 8300 metara.

Njegova supruga Pam i četverogodišnja kćerkica Emma došle su u crkvu zajedno s njegovim roditeljima Betty i Jimmyjem, bratom Ciaranom i ostatkom obitelji.

Shay je prije polaska rekao kćeri da ne naraste prije nego što se on vrati kući. Njegovi prijatelji kažu da je prikladno da njegovo posljednje počivalište bude upravo na Mount Everestu.

U crkvi su do oltara prijatelji i obitelj donijeli uspomene na Seamusa. Njegova kćerkica Emma je donijela knjigu ispunjenu zajedničkim uspomenama, a drugi su donijeli keltske križeve i knjige koje je Seamus volio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:03