DOŽIVOTAN ZATVOR

POTPUNI PAD TAJKUNSKOG SINA Osuđen za monstruozno ubojstvo vlastite djevojke: 'Održavao ju je na životu dok ju je sakatio i iživljavao se na njoj...'

 
Blake Leibel i Iana Kasian
 Screenshot YouTube

Blake Leibel, sin kanadskog nekretninskog tajkuna osuđen je u srijedu u južnoj Kaliforniji za grozomorno ubojstvo vlastite djevojke Iane Kasia.

Porota na sudu u Los Angelesu nije imala milosti prema 37-godišnjaku koji je djevojku mučio i sakatio, iako mu je samo nekoliko tjedana prije zločina rodila dijete. Ono što je posebno zastrašujuće, a što je na sudu u Los Angelesu nedvojbeno dokazano, jest činjenica da je brutalno ubojstvo Leibel najavio u svom stripu.

Naime, Leibel je autor stripa 'Syndrome', koji je izašao 2010. godine, a koji prati ludog doktora i njegovu potragu za testiranjem vlastite teorije o uklanjanju gena za zlo iz ljudskog mozga. U stripu doktor svoju suludu teoriju prakticira na serijskom ubojici.

Strip se otvara scenom ispred zatvora u kojoj doktor čeka izvršenje smrtne kazne zbog 38 ubojstva koje je počinio. Zatim se radnja vraća unazad i opisuje doktora koji je zarobio par te ih objesio za gležnjeve, a muškarcu je prerezao grlo.

- Strip imitira ono što se dogodilo žrtvi, tri tjedna nakon što je rodila njihovu kćerku. Koristio je nož, a posebno je zastrašujuće što ju je održavao živom dok je jadna žena trpila sakaćenja, kazala je poroti tužiteljica Tannaz Mokayef.

Zločin za koji je Leibel osuđen zbio se u svibnju 2016. kada je policija otkrila golo tijelo 30-godišnje Iane Kasian u spavaćoj sobi stana u zapadnom Hollywoodu. Tijelo nesretne Iane Kasain nađeno je u lokvi krvi, piše CBS.

Leibel je bio pored nje, a policija je upala u stan po dojavi njene majke koja je prijavila njen nestanak. Liebelu sada prijeti doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja, iako je tužiteljstvo u jednom trenutko razmišljalo i o smrtnoj kazni.

Slučaj je podigao neviđeni interes u Kanadi jer je riječ o sinu bivšeg kanadskog olimpijca, koji je nakon sportske karijere zaradio pravo bogatstvo baveći se građevinom na području Toronta.

Leibel se osim stripom bavio i filmovima. Tako je na Imdb-U, najvećoj filmskoj bazi podataka, naveden kao redatelj animirane verzije kultnog hita Mela Brooksa 'Svemirske lopte' iz 2008. godine, a iste je godine režirao i komediju 'Bald'.

Što se zapravo dogodilo u glavi nekad perspektivnog filmaša ostaje pitanje za psihijatre, jer Liebel i nije imao prevelikih briga u životu.

Uživao je u raskošnom holivudskom životu, a živio je od džeparca koji je iznosio 18 tisuća dolara mjesečno, no ta je cifra bila dogovorena za period od sedam godina, dok ne naslijedi većinu majčinog bogatstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:36