RACIJE U IZRAELU

PRAVOSUDNI SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI Suci dolazili do svojih pozicija preko kreveta

 
 Reuters

Izraelska policija uhitila je moćnog odvjetnika u sklopu istrage sumnjivih pokušaja da se promoviraju određeni suci u zamjenu za seksualne usluge.

Policija nije otkrila identitet uhićenog odvjetnika, samo je poznato da je visoko kotirao u izraelskom pravosudnom sustavu, piše Haaretz. On je svojim utjecajem pokušao promovirati jednu ženu na općinski sud te jednog muškarca na okružni sud. U zamjenu je tražio seksualne usluge.

Sumnja se da je moćnik u jednom slučaju imao odnose sa ženom koja je pretendirala na mjesto suca, a u drugom sa suprugom muškarca koji je silno želio postati sucem okružnog suda.

Također, istražuje se i bludna supruga, također odvjetnica, koja je preko kreveta htjela osigurati promociju svog supruga. Ona je pred istražiteljima oštro demantirala navode.

Istraga oko neviđenog pravosudnog skandala počela je prije dva tjedna, a policija je već izvela racije u kućama osumnjičenih, ali i u Izraelskoj odvjetničkoj komori.

Izvori bliski istrazi navode da je ključni dokaz istražitelja prepiska osumnjičenika, točnije odvjetnika i dvije žene s kojima je završio u krevetu.

Zanimljivo je da su se sve te bludne radnje događale prije više od dvije godine, budući da su sporni suci imenovani i normalno rade još od 2016. godine.

Policija je na obavijesne razgovore pozvala ministricu pravosuđa Ayelet Shaked, kao i čelnicu Vrhovnog suda Esther Hayut, koji su u to vrijeme bili u odboru za imenovanje sudaca.

- Očekujemo da će istraga otkriti pravu istinu. Odbacujemo da smo sudjelovali u bilo kakvim koruptivnim radnjama - stoji u priopćenju koje su zajednički potpisale Shaked i Hayut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:55