TURSKI ZAHTJEV INTERPOLU

'PREDSJEDNIKOVI ŠPIJUNI ME ŽELE UBITI' Košarkaški mag iz NBA u strahu od atentata odbio putovati u London: 'Hapsite tog terorista!'

 
 Profimedia, UPI

Tursko tužiteljstvo izdalo je uhidbeni nalog za košarkaša New York Knicksa Enesa Kantera. Iz Ankare su podnijeli zahtjev i Interpolu da košarkašku zvijezdu stave na crvenu tjeralicu, javlja državna agencija Anadolu.

U zahtjevu stoji da se Kanter sumnjiči da pripada terorističkoj organizaciji. Ne navodi se kojoj, ali jasno je da Erdogan i njegovi sljedbenici košarkašu zamjeraju povezanost s Fethullahom Gülenom koji posljednjih 20 godina živi u egzilu u SAD-u i kojeg turski predsjednik smatra glavnim i odgovorim za pokušaj vojnog udara 2016. godine.

Iz Interpola nisu odgovorili CNN-u je li stigao zahtjev da se na njihovim stranicama postavi slika suigrača našeg Marija Hezonje, ali na njihovoj web stranici Kantera nema.

Sam Kanter ne uzbuđuje se previše zbog novog poteza Ankare, on se već godinama riječima prepucava s Erdoganom, a u Tursku mu se ne pada na pamet vraćati. Čak i ne skriva svoju bliskost s Gülenom, pa čak je u jednom trenutku razmišljao da promjeni svoje prezime u - Gülen.

- Idem mu u posjet svaka dva-tri tjedna, on je čovjek koji istinski želi mir u svijetu.

Košarkaš se u srijedu osvrnuo na uhidbeni nalog.

- Turska vlada nema nijedan jedan dokaz da nešto krivo radim. U Americi čak nemam niti jednu kaznu za parkiranje. Oduvijek sam bio uzoran građanin - napisao je Kanter na Twitteru, a nešto kasnije se i našalio.

- Jedina stvar koju teroriziram je košarkaški obruč.

Inače, Kanter zahvaljujući 'zelenoj karti' može u Americi boraviti trajno, a za dvije godine postat će i američki državljanin.

- Hvala svima u New Yorku na podršci, već sada se osjećam kao Amerikanac, iako ću to postati tek 2012. godine. U ovom trenutku SAD je jedino mjesto gdje se osjećam sigurno.

Upravo zbog ove njegove posljednje rečenice Kanter neće igrati na utakmici svojih Knicksa protiv Wizardsa u Londonu u četvrtak.

- Stvarno bi volio otići u London, ali bojim se da će me ubiti Erdoganovi špijunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:04