TRAGEDIJA U IRANU

PREKRASNA BUDUĆA MLADA I NJEZINIH 7 PRIJATELJICA POGINULO NA DJEVOJAČKOJ ZABAVI Na povratku iz Dubaija srušio se privatni avion njezinog bogatog oca

 
 Instagram/Screenshot

Buduća mladenka iz Turske i njezinih sedam najbližih prijateljica s kojima je bila na djevojačkoj zabavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima smrtno su stradale nakon što se njezin privatni avion srušio kada su se vraćale iz Dubaija u Istanbul.

Mina Basaran (28) slavila je posljednje dane kao slobodna djevojka kada je avion planuo u zraku i srušio se u planinskom području na jugu Irana u nedjelju.

Svih 11 putnika, uključujući i članove posade, je poginulo, potvrdila je policija u ponedjeljak.

© Instagram

Samo dan prije smrti, Mina je na svom Instagramu objavila fotografiju koja prikazuje kako slavi zajedno sa svojim djeverušama.

Dva dana ranije, podijelila je fotografiju na kojoj stoji ispred privatnog aviona za kojeg se vjeruje da pripada njezinom bogatom ocu, Huseinu Basaranu, direktoru Başaran Yatırım Holdinga, te bivši predsjednik poznatog turskog nogometnog kluba Trabzonspor, kako pišu turski mediji.

Mina Basaran trebala se 14. travnja udati za Murata Gezera za kojeg se zaručila u listopadu, a mediji pišu kako je trebala preuzeti i posao od svog oca u Basaran Investment Holdingu koji je raširio poslove na različite sektore te bavi energetikom, graditeljstvom i turizmom, a njezin otac vlasnik je i nekoliko hotela.

© Facebook

Ova mlada žena postala je članom uprave u očevoj kompaniji već 2013., javljaju turski mediji. Vlasnica je Ramada resorta u Bodrumu te kompanije CMB Yachts u Antaliji.

Iranski mediji pišu kako su planine na koje se srušio avion zametene snijegom. Prije nego li su pronašli olupinu i preminule djevojke, spasitelji su se borili s lošim vremenom, te su nekoliko puta prekidali potragu.

- Avion je zahvatio plamen, a pilot je kontroli leta objavio kako će letjeti niže, a potom je nestao s radara. Olupina aviona je pronađena, kao i tijela putnika, a s planine su ih spustili čim je sunce izašlo. Moja sućut svima koji su ovom prilikom izgubili svoje voljene - kazao je Kerem Kinik iz turskog crvenog polumjeseca.

© Mina Basaran/ Instagram

Iz Odjela za civilno zrakoplovstvo izvijestili su kako avion nije poštivao procedure održavanja dok je bio na aerodromu.

Poletjeli su u 17:16 po lokalnom vremenu, a s radara su nestali u 19:30 sati, piše novinska agencija WAM. U avionu su bile dvije Španjolke i šest Turkinja, a nacionalnost članova posade nije poznata, no navodno su u avionu bile dvije pilotkinje, te još jedna stjuardesa, što znači da su u nesreći poginule same žene.

Jedna od pilotkinja prije je upravljala turskim borbenim zrakoplovima te je poznata kao jedna od prvih pilotkinja u zemlji. Druga je pak prije radila za Turkish Airlines.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:36