ŠOK U JUŽNOJ AMERICI

PREMINUO BIVŠI PREDSJEDNIK PERUA Alan Garcia se upucao kad je policija stigla da ga uhiti zbog mita, ozljedama je podlegao nekoliko sati kasnije

 
Bolnica u koju je odveden Alana Garcia nakon što se ustrijelio
 Guadalupe Pardo / REUTERS

Bivši predsjednik Perua Alan Garcia upucao se u srijedu ujutro nakon što je policija došla pred vrata njegove kuće da ga uhiti zbog optužbi za podmićivanje, priopćili su izvori iz policije, a prenosi Reuters.

Odmah nakon incidenta Garcia je prevezen u bolnicu Casimiro Ulloa, rekao je anonimni izvor.

Garcia je podvrgnut operaciji, no nekoliko sati nakon incidenta je podlegao ozljedama.

Garcia je predsjednik Perua bio u dva navrata - prvi put od 1985. do 1990. godine, a drugi put od 2006. do 2011. godine.

FILE PHOTO: Former president of Peru Alan Garcia arrives to the National Prosecution office to testify in Odebrecht case in Lima, Peru February 16, 2017. REUTERS/Guadalupe Pardo/File Photo
Guadalupe Pardo/File Photo / REUTERS
Alan Garcia

Istražitelji tvrde da je Garcia primao mito od brazilske građevinske kompanije Odebrecht tijekom svojeg drugog mandata, a vezano uz izgradnju metro linije u Limi. Sama kompanija priznala je da su u Peruu od 2004. godine isplatili više od 30 milijuna dolara u mitu, piše BBC.

S druge strane, Garcia tvrdi da je žrtva političkog progona.

Inače, protekla četiri predsjednika Perua bila su predmet istrage zbog navodne korupcije, dok je peti, Alberto Fujimori, u zatvoru zbog korupcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:46