PRETILI VOJNICI

PRIPADNICI ELITNE LA LEGIÓN MORAJU NA DIJETU JER SU PREDEBELI Legendarna španjolska pukovnija suočena s neugodnim problemom

 
 Profimedia, Alamy

Španjolska vojska odlučila je pripadnike jedne od svojih najelitnijih jedinica podvrgnuti rigoroznoj dijeti jer ih velik broj muku muči s viškom kilograma.

Članovi poznate La Legión, pješačke pukovnije osnovane prije stotinu godina, znani i pod nadimkom 'Mladoženje smrti', poznati su po svojoj žilavosti, pastelnim uniformama i žustrom koračanju.

Međutim, pojavile su se bojazni vezane uz obim njihovog struka što je pak natjeralo vojsku da promptno reagira.

'La Legión je u situaciji koja zahtijeva hitnu reakciju u vidu niza mjera kako bi se smanjila težina pripadnika ove elitne postrojbe', stoji u službenom priopćenju. U dokumentu su kao uzrok ovog problema navedeni nedostatak prostorija i opreme za vježbanje te nešto viša prosječna dob pripadnika postrojbe.

Više od 3000 pripadnika pukovnije podvrgnuti su provjeri indeksa tjelesne mase (BMI). Ustanovljeno je da ih čak 180 (6 posto) ima BMI 30 ili više, što ih čini pretilima. Nakon detaljnog medicinskog pregleda, dobili su niz nutricionističkih savjeta i plan vježbanja koji bi im trebao pomoći da izgube do kilogram tjedno.

Iako pripadnici La Legión shvaćaju da će, ostane li situacija ovakva, izgubiti titulu jedne od najprestižnijih jedinica, naglašavaju kako je ovo posljedica čitavog niza kulturoloških, patoloških pa čak i psiholoških faktora koje valja uzeti u obzir.

'Na novi režim vježbanja i prehrane dobro su reagirali i rezultati su dobri', kaže se u službenom izvješću. 'Pripadnici La Legión vrlo su motivirani da izgube višak kilograma.'

Inače, La Legión je oformljena po uzoru na slavnu francusku Legiju stranaca, a jedan od najpoznatijih članova bio joj je diktator Francisco Franco. Prepoznatljivi su po svojim kapama s crvenim coflekom i otvorenim košuljama, a prošle su godine izazvali veliku pozornost kad su na Twitteru objavili seriju fotografija svojih sjajno građenih pripadnika uz caption: 'Uniforma La Legión nema gornji gumb što ih čini najseksi ubojicama u Europi.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:48