OPTUŽBE I UVREDE PRED SVIMA

PROCURILA SNIMKA SA ZATVORENOG SASTANKA NA VRHU Talijanski ministar sramotnom usporedbom migranata s robovima isprovocirao kolegu, uslijedila je svađa

 
 Twitter screenshot

Konferencija o migracijama u Beču prošlog petka izrodila je sukob talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija i luksemburškog šefa diplomacije Jeana Asselborna. Da stvar bude još gora, rat riječima protegnuo se kroz cijeli vikend, sve je prštalo od optužbi, pa čak i uvreda.

Za incident na konferenciji u Beču vjerojatno nitko ne bi ni saznao da Salvini na svom Facebooku nije objavio video sa sastanka koji je trebao ostati daleko od očiju javnosti, a u kojem se jasno vidi da luksemburški ministar diplomacije nije baš reagirao na diplomatski način nakon što je Talijan spomenuo 'robove iz Afrike' i Luksemburg u istoj rečenici.

- Možda u Luksemburgu postoje takve potrebe, ali mi u Italiji želimo pomoći djeci da imaju svoju djecu, nećemo robove koji će zamijeniti djecu koju nemamo - rekao je Salvini što je vidno uznemirilo Asselborna, na čijem se licu jasno vidjelo gađenje.

Luksemburžanin je počeo lagano 'isparavati', a onda je puknuo.

- Bla bla bla...

Salvini se nije dao omesti.

- Odgovorit ću vam s poštovanjem.

Međutim, Asselbornu je bilo dosta.

- Bla bla bla...

Talijan je pokušao još nešto reći, ali onda je Asselborn skinuo slušalice s uha i u ne baš ugodnom tonu obratio se Salviniju.

- U Luksemburgu imamo nekoliko desetaka tisuća Talijana! Dolaze kao migranti i rade kako biste vi u Italiji imali novca za svoju djecu. Ne seri!

Asselborn je nastavio udarati po Salviniju i tijekom vikenda. Optužio ga je da 'koristi metode fašista iz tridesetih godina prošlog stoljeća'.

- Stojim iza svake svoje rečenice - rekao je Asselborn za Der Spiegel.

Uzvrat iz Rima stigao je u rekordnom roku.

- Socijalistički ministar poreznog raja me nazvao fašistom nakon uspoređivanja naših djedova i baka s današnjim ilegalnim migrantima. Čak je i prekinuo moje izlaganje. Ako toliko voli migrante, neka ih uzme, mi ih imamo i previše - napisao je Salvini na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:03