SNIMKA IZ 1992.

PROCURILE SNIMKE S TULUMA NA KOJEM SU BILI TRUMP I BOGATI PEDOFIL Iz arhive iskopan TV prilog u kojem Trump tapša po stražnjicama mlade djevojke

 
 Profimedia

Predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu krajem 80-ih godina prošlog stoljeća i početkom 90-ih nije išlo najbolje na poslovnom planu. Njegove tvrtke koje su bavile nekretninama i kockarnice grcale su u dugovima. Bile su na rubu propasti.

Brak s Ivanom Trump potpuno se urušio, a veza s manekenkom Marlom Maples zahladila. Željan oporavka, Trump je u studenom 1992. godine na svom floridskom imanju Mar-a-Lago priredio tulum na koji je kao gošće pozvao navijačice momčadi koje igraju u Ligi američkog nogometa NFL.

Novinari američke televizijske mreže NBC također su pozvani, ali da dokumentiraju događaj, piše The Washington Post.

Kada je u srijedu na NBC-u emitiran materijal snimljen na tulumu, gledatelji su mogli vidjeti da je među gostima bio i Jeffrey Epstein, financijaš koji je prošlog tjedna uhićen i optužen za seksualno iskorištavanje desetaka maloljetnica.

Iako je Trump nedavno više puta rekao da nije "ljubitelj" Epsteina te da su se prije 15 godina posvađali, na snimkama se može vidjeti da su se na spomenutom tulumu dosta srdačno družili i razmjenjivali šale dok je Trump naočigled prstom pokazivao prema gošćama tuluma. Trump je u jednom trenutku Epsteinu nešto šapnuo na uho što je ovog natjeralo na glasan smijeh.

Emitirane snimke preuzete su iz priloga koji je 1992. godine napravljen za NBC-jev talk show "A Closer Look". Voditeljica talk showa Faith Daniels u prilogu je rekla da je Trump pristao gostovati u "A Closer Look" nakon što ju je na dobrotvornoj večeri pred fotografima poljubio u usta. Voditeljičin muž, također gost večere, bio im je okrenut leđima. Daniels nije htjela komentirati taj incident o kojem je NBC pisao 2016. godine prije izbora.

Trumpove interakcije sa ženama na tulumu u Mar-a-Lagu, bile one željene ili neželjene, služe kao svojevrsni dokazni materijal za tvrdnje koje je Trump izrekao 2005. godine tijekom gostovanja u emisiji "Access Hollywood", kada je rekao da mu njegova slava dopušta da ljubi žene i hvata ih za spolovila. U jednom od kadrova s tuluma iz '92. može se vidjeti kako Trump svoju ruku stavlja na struk jedne od žena, povlači je k sebi i tapša je po stražnjici dok se ona smije.

NBC je u studenom '92. Trumpa pratio i snimao tijekom perioda od 36 sati te u konačnici producirao prilog od 30 minuta za emisiju "A Closer Look". Trump je tijekom razgovora s Daniels rekao da sumnja da će se ikada kandidirati za predsjednika SAD-a jer bi njegov odnos sa ženama mogla biti prepreka. "Mislim, tako sam kontroverzan, volim lijepe žene, volim izlaziti s lijepim ženama i općenito volim žene. Ljudi bi rekli, 'ah to je grozna stvar'", stoji u transkriptu emisije koji je The Washington Postu pokazala Daniels. Trump je tijekom priloga kritizirao izgled Madonne, za koju je rekao da je "fizički neprivlačna" te da "ne zna" kako se njezina glazba tako dobro prodaje, i LaToye Jackson za koju je rekao da je "groteskna". Aktualni američki predsjednik pohvalio je tadašnjeg Billa Clintona za kojeg je rekao da ima "energije".

Daniels i Trump pričali su i o tome kakve Trump žene voli. "Mislim da bi moj izbor bila ti. Pogledajte kakve noge ima. Mogla biti ti", rekao je. Kasnije su se okrenuli temi braka i Trump je rekao da će se u budućnosti vjerojatno ponovno vjenčati. "Mislim, ovo je dobro na određeno vrijeme, i, znaš, sve je dobro neko vrijeme, ali dojadi", rekao je Trump. "Da, ali sljedećeg ćete tjedna prirediti još jedan ovakav tulum kako biste bili sigurno, je li tako?", odgovorila mu je Daniels. "Nastavljam", rekao je. "Nastavljam s tim."

Osobe koje su bile na tulumu rekle su da su tamo bile navijačice momčadi Miami Dolphins i Buffalo Bills, koje su tog vikenda igrale u Miamiju. Bivša NBC-jeva producentica koja je razgovarala s The Washington Postom pod uvjetom anonimnosti rekla je da je tulum bio čudan. "Tko kaže, 'ovo će biti dobro za rehabilitaciju mog imidža', i onda na tulum pozove puno navijačica. Bio je to klasični Donald Trump", rekla je producentica.

Jedna navijačica Billsa koja je prisustvovala tulum rekla je da Trump navijačicama ponudio da prespavaju u Mar-a-Lagu te da je njih 15 do 20 prihvatilo poziv. "Kako se noć bližila kraju, Donald Trump je bacao ljude u bazen, ali mislim da je to sve bilo u duhu zabave. Na videu izgleda luđe nego što je bilo. Bile smo mlade djevojke u svojim 20-ima i zabavljale smo se. Nismo znale da će postati predsjednik SAD-a", rekla je navijačica i dodala da se tijekom večeri klonila domaćina.

Bivši NBA košarkaš i kongresnik iz Marylanda iz redova Demokratske stranke Tom McMillen prisustvovao je tulumu i rekao je da su navijačice bile tamo jer je tulum bio tematski, a tema je bila, dakako, NFL. McMillen je dodao da su gosti tuluma bili brojni i raznovrsni. "Trump je bio vrlo društven domaćin, rukovao se sa svim gostima. Bilo je puno parova na tulumu, mnogi su tamo došli na spojeve", dodao je.

Druge navijačice koje je The Washington Post uspio kontaktirati odbile su komentirati tulum. Bijela kuća odbila je komentirati snimke. Odvjetnik tvrtke Trump Organization nije odgovorio na molbu za komentar. Odvjetnik Jeffreyja Epsteina odbio je komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:00