KOMPLIKACIJE

Propast njujorške bajke odbjegle japanske princeze Mako? Muž joj pao na pravosudnom ispitu, ne može se zaposliti

Njihovi snovi o životu u SAD-u su doživjeli komplikacije kad se Komurovo ime nije pojavilo na listi 6,000 uspješnih kandidata
Mako sa suprugom Kei Komurom nakon vjenčanja u Tokiju
 Nicolas Datiche/Afp/Profimedia

Novi muž japanske princeze Mako po svoj prilici nije prošao na njujorškom pravosudnom ispitu, što je dovelo u pitanje planove ovog para da žive od njegove odvjetničke plaće nakon što su napustili carsku obitelj i preselili se u Sjedinjene Države, piše The Telegraph.

Bivša princeza se prošli tjedan udala za Keija Komura, svoju ljubav iz studentskih dana. Ceremonija je bila skromna i bez velike pompe.

Odlučili su napustiti zemlju nakon što su mediji bili preplavljeni zlobno intorniranim izvješćima o njihovu odnosu, a fokusirali su se na financijski skandal koji uključuje Komurovu majku, a koji je navodno otada razriješen.

Osim toga, žene u carskoj obitelji automatski gube svoj status kad se udaju za osobu koja nije plemenitog roda.

Njihovi snovi o životu u SAD-u su doživjeli komplikacije kad se Komurovo ime nije pojavilo na listi 6.000 uspješnih kandidata objavljenoj na web stranici njujorškog odbora koji određuje tko ima pravo obavljati odvjetničku službu. Komuro navodno nije prošao na ispitu.

Komuro je diplomirao na pravnom fakultetu Sveučilišta Fordham u svibnju i već ima poziciju pripravnika u odvjetničkoj tvrtki Lowenstein Sandler LLP u New Jerseyju.

Ako je Komuro pao na pravosudnom ispitu, tek vjenčani par će se morati snaći s trostruko manjom plaćom.

Ako je to bio Komurov prvi pokušaj na ispitu i ako je pao, vjerojatno je da će opet pokušati u veljači, iako nema službene izjave iz odvjetničke tvrtke ili samog Komura.

Princeza Mako je odbila tradicionalnu isplatu u vrijednosti od oko 8 milijuna kuna koju se nudi ženama kao kompenzaciju kad se udaju za muškarca koji nije plemenitog roda i napuste carsku obitelj.

Čuju se glasine da će bivša princeza, koja je završila studij muzeologije na Sveučilištu Leicester, pokušati dobiti poziciju kustosice u jednom od poznatih njujorških muzeja, piše The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:54