NALAZI SE NA SKRIVENOJ LOKACIJI

PRVI ISTUP JULIJE SKRIPALJ NAKON IZLASKA IZ BOLNICE 'Hvala mojoj dragoj rođakinji, ali molim je da više ne govori u moje ime i da me ne kontaktira!'

U krugu: Julija Skripal
 Profimedia, Rex Features

Julija Skripalj (33), kći bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja (66), koja je zajedno s njim otrovana nervnim agensom novičokom u engleskom gradu Salisburyju, odbila je ponudu ruske ambasade u Ujedinjenom Kraljevstvu da joj, kao ruskoj državljanki, pruži konzularnu pomoć, piše BBC.

Skripalj je u ponedjeljak puštena iz bolnice te je tom prilikom rekla da je njezin otac još uvijek "jako bolestan".

Julija je u izjavi koju je objavila policija rekla da još uvijek nije dovoljno jaka da bi dala intervju, ali da "nitko ne govori u njezino ili u ime njezina oca". Dodala je da se najednom našla u životu koji je potpuno drukčiji od običnog koji je živjela još prije mjesec dana.

- Na raspolaganju su mi posebno obučeni policajci koji se brinu za mene i objašnjavaju mi što se trenutno događa u istrazi. U kontaktu sam s prijateljima i obitelji, a upućena sam i na osobe u ruskoj ambasadi koji su mi ponudili pomoći kako god mogu, kaže Skripalj koja se trenutno nalazi na 'sigurnoj lokaciji'.

- U ovom trenutku ne želim koristiti njihove usluge, međutim znam koga treba nazvati ako se predomislim, dodala je.

Dok su Julija i Sergej bili na liječenju u bolnici, njezina je rođakinja Viktorija Skripalj davala je intervjue ruskim novinskim agencijama i stranim medijima. Viktorija je Interfaxu rekla da će Julija nakon izlaska iz bolnice tražiti azil, ali da još ne zna u kojoj državi.

Julija je rekla da Viktorija ne govori u njezino ime, a ni u ime njezina oca.

- Ja još uvijek nisam dovoljno jaka da dam intervju, što se nadam da ću jednog dana moći. Do tada, želim naglasiti da nitko ne govori za mene i za mog oca osim nas samih. Hvala mojoj rođakinji Viktoriji za brizi, ali je molim da me ne posjećuje i da me do daljnjega ne kontaktira, zaključila je Julija Skripalj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:54