RUSKE SUMNJE

PUTIN TVRDI DA JE NAVALJNI AMERIČKI IZBOR ZA RUSKOG PREDSJEDNIKA 'On nije jedini koji se ne smije kandidirati, ali o drugima ne govore'

 
 Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin / REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak da je čelnik opozicije Aleksej Navaljni izbor Washingtona za novog ruskog vođu, pa da su se iz tog razloga Sjedinjene Države požalile kada mu je zabranjena kandidatura na nadolazećim izborima.

Rusko središnje izborno povjerenstvo prošlog je mjeseca zabranila Navaljnom da se kandidira na izborima u ožujku zbog suspendirane zatvorske kazne na temelju optužbe koju oporbeni političar odbacuje kao izmišljenu.

Sjedinjene Države i Europska unija kritizirale su tu odluku, a sam Navaljni je najavio da će pozvati ljude da bojkotiraju te da će održati prosvjedni marš.

Putin se natječe za četvrti mandat na čelu Rusije, a ankete mu predviđaju glatku pobjedu. Američku kritiku odluke izbornog povjerenstva prozvao je miješanjem u unutarnja pitanja Rusije.

Russian opposition leader Alexei Navalny reacts in the studio of the radio station Echo of Moscow in Moscow, Russia December 27, 2017. REUTERS/Sergei Karpukhin
Sergei Karpukhin / REUTERS
Aleksej Navaljni

"Osoba koju spominjete (Navaljni) nije jedina kojoj nije dopušteno da se kandidira, no iz nekog razloga se ne govori o drugim ljudima", poručio je Putin na državnoj televiziji.

"To očito pokazuje sklonost američke vlade oko toga koga žele da vodi druge države, za koga žele da napreduje u ruskoj politici i da bude u državnom vodstvu", zaključio je ruski čelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:11