DRŽAVNIČKA VEČERA

'RAZORUŽAO GA JE POLJUPCEM' Pogledajte kako je izgledao susret Trumpa i Macrona te što su odjenule prve dame Francuske i SAD-a

 
Macron ljudi Trumpa; prve dame Francuske i SAD-a, Brigitte Macron i Melania Trump
 Carlos Barria / REUTERS

Čovjek bi pomislio da će američki predsjednik Donald Trump imati prednost na domaćem terenu, međutim francuski je predsjednik Emmanuel Macron na službeni put u Washington došao dobro pripremljen jer je znao što ga čeka.

Trump je tijekom njihovih prethodnih susreta uvijek dominirao zahvaljujući neobičnom načinu na koji se rukuje i to je Macron čini se zapamtio jer ga je prilikom susreta u ponedjeljak prilikom rukovanja zagrlio i poljubio u obraz, piše Daily Mail.

U.S. President Donald Trump welcomes French President Emmanuel Macron at the White House in Washington, U.S., April 23, 2018. REUTERS/Carlos Barria
Carlos Barria / REUTERS
Emmanuel Macron ljubi Donalda Trumpa

I dok je francuska tradicija iznenadila Trumpa, prva se dama SAD-a Melania Trump puno bolje snašla tijekom susreta s prvom damom Francuske Brigitte Macron.

Trumpovi i Macronovi su nakon razmjene pozdrava odmah na tratini s južne strane Bijele kuće ceremonijalno posadili drvo hrasta kitnjaka koje su francuski predsjednik i njegova supruga donijeli predsjedniku SAD-a kao poklon. Sadnica je donesena i šume Belleau gdje je u bitci tijekom Prvog svjetskog rada poginulo više od devet tisuća američkih marinaca.

U.S. President Donald Trump and French President Emmanuel Macron shovel dirt onto a freshly planted oak tree as first lady Melania Trump and Brigitte Macron watch on the South Lawn of the White House in Washington, U.S., April 23, 2018. REUTERS/Joshua Roberts
Joshua Roberts / REUTERS
Donald Trump i Emmanuel Macron sade hrast kitnjak

"Šuma je spomenik i važan simbol žrtve Sjedinjenih Američkih Država kako bi u Europi vladali mir i stabilnost", stoji u izjavi ureda prve dame Francuske.

Macron je Trumpa i tad nadmašio jer je tijekom sađenja on bio taj koji je posljednji lopatom bacio zemlju na sadnicu. Melania Trump i Brigitte Macron nisu sudjelovale u bacanju zemlje, ali je prva dama francuske poslije ceremonije pregledala lopatu s kojom se na sadnicu bacala zemlja.

Brigitte Macron holds the shovel used by U.S. President Donald Trump after a tree planting as and first lady Melania Trump and French President Emmanuel Macron stand on the South Lawn of the White House in Washington, U.S., April 23, 2018. REUTERS/Joshua Roberts
Joshua Roberts / REUTERS
Brigitte Macron drži lopatu kojom je Donald Trump bacio zemlju na sadnicu hrasta kitnjaka

"Francuska je jako posebna zemlja", rekao je Trump. "Velika je ovo čast."

Susretu Trumpovih i Macronovih u Bijeloj kući prethodio je doček francuskog para u vojnoj bazi Andrews, gdje su dočekani s crvenim tepihom i nakon kojeg su Trumpovi odveli predsjednika Francuske i njegovu suprugu do spomenika američkom predsjedniku Macron.

"Ovo je velika čast i mislim da je ovaj državnički posjet važan s obzirom na trenutno stanje u svijetu", rekao je Macron nakon dolaska u vojnu bazu Andrews.

Dok je Macron nadmašio Trumpa poljupcem i posljednjim hicem zemlje na sadnicu hrasta kitnjaka, Melania se dobro držala u modnom dvoboju s prvom damom Francuske.

Istina, Brigitte je bila u centru pozornosti prilikom slijetanja u SAD budući da ih Trumpovi tada nisu osobno dočekali. Macron je u SAD došla u opuštenoj kombinaciji crnih hlača, visokih crnih potpetica, bijeloj košulji i ružičastog kaputa.

French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron arrive for their state visit to Washington and meetings with U.S. President Donald Trump after landing at Joint Base Andrews in Maryland, U.S. April 23, 2018. REUTERS/Brian Snyder
Brian Snyder / REUTERS
Brigitte Macron i Emmanuel Macron

French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron stand at attention for the French and U.S. national anthems as they arrive for their state visit to Washington and meetings with U.S. President Donald Trump after landing at Joint Base Andrews in Maryland, U.S. April 23, 2018. REUTERS/Brian Snyder
Brian Snyder / REUTERS
Brigitte Macron i Emmanuel Macron

No, kada su se kasnije susreli na tratini s južne strane Bijele kuće, Melania je izgledala sofisticirano u crnoj haljini modne kuće Dolce & Gabbana i crnom Givenchyjevom plaštu koji prema pisanju Daily Maila košta 2790 američkih dolara. Svoj je izgled upotpunila crnim potpeticama marke Christian Louboutin. S druge strane, Brigitte Macron je obukla specijalno izrađene kaput i haljinu marke Louis Vuitton u blijedo žutoj boji i lakirane crne potpetice. U smislu modnih dodataka, Melania se odlučila za Christian Dior torbicu, dok je Macron ostala pri Louis Vuittonu te je odabrala njihovu cilindričnu torbicu s ručkom.

U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump and French President Emmanuel Macron and Brigitte Macron have their picture taken on a visit to the estate of the first U.S. President George Washington in Mount Vernon, Virginia outside Washington, U.S., April 23, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst
Jonathan Ernst / REUTERS
Melania Trump, Donald Trump, Emmanuel Macron i Brigitte Macron

U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump and French President Emmanuel Macron and Brigitte Macron prepare to have their picture taken on a visit to the estate of the first U.S. President George Washington in Mount Vernon, Virginia outside Washington, U.S., April 23, 2018. REUTERS/Jonathan Ernst     TPX IMAGES OF THE DAY
Jonathan Ernst / REUTERS
Melania Trump, Donald Trump, Emmanuel Macron i Brigitte Macron

Premda su se odlučile za poprilično različite oprave, Macron i Trump su se zapravo odlično nadopunjavale budući da je Brigitte plavuša, a Melania brineta.

U.S. first lady Melania Trump and Brigitte Macron, wife of French President Emmanuel Macron, walk to board the Marine One helicopter prior to departing the White House for dinner in Washington, U.S., April 23, 2018, REUTERS/Carlos Barria
Carlos Barria / REUTERS
Brigitte Macron i Melania Trump

Na jelovniku prve Trumpove državne večere janjetina i desert od nektarina

Na jelovniku prve državne večere koju američki predsjednik Donald Trump priređuje u Washingtonu bit će posluženi janjeći kotleti i desert od nektarina, objavila je Bijela kuća.

Trump će u utorak ugosititi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigitte i jelovnik je pažljivo sastavljen kako bi obilježio povijesne američko francuske odnose.

Nakon što je imao privatnu večeru s Macronom u ponedjeljak u Mount Vernonu, domu prvog američkog predsjednika Georgea Washingtona, Trump i prva dama Melania ugostit će ih na službenoj večeri s proljetnom temom.

Ured prve dame objavio je kako će jelovnik pokazati najbolju američku kulinarsku tradiciju s francuskim utjecajem. Za predjelo će biti poslužena pita od kozjeg sira s namazom od rajčice.

Glavno jelo bit će janjeći kotleti i džambalaja inspirirana New Orleansom.

Za desert bit će poslužen tart od nektarina s medom i sladoledom od vrhnja, a večeru će pratiti odgovarajuća vina.

Za stolom će prevladavati zlatna i bež boja a glazbeni dio će osigurati washingtonska nacionalna opera. (HINA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:38