OTAC UBIJENOG DAVIDA

'RED JE DA STANETE IZA NARODA' Davor Dragičević poziva čelnike oporbe da povedu prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj

Davor Dragičević
 Robert Fajt / CROPIX

Davor Dragičević, otac mladića Davida čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. godine postala provodom za masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, pozvao je u petak oporbene čelnike u tom entitetu da stanu uz narod i predvode borbu za slobodu okupljanja i izražavanja mišljenja koja je onemogućena više mjesečnom policijskom represijom.

"Red je da stanete iza tog naroda i da ga zaštitite. Da stanete sutra na čelo kolone i da povedete građane u šetnju Banja Lukom, da pokažete da ste spremni, i svojim životom ako treba, zaštititi ljude zato što su vam oni dali glas i povjerenje", kazao je Dragičević u video poruci s nepoznate lokacije objavljenoj na društvenim mrežama.

On je izravno pozvao Vukotu Govedaricu i Branislava Borenovića, lidere Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) da budu predvodnici prosvjeda koji bi trebali biti održani u subotu.

Do sada nepoznata skupina pod nazivom "Slobodni građani" najavila je za subotu mirnu prosvjednu šetnju Banja Lukom za što su tražili i dobili policijsko odobrenje ranije ovog tjedna, no u petak im je ono ipak uskraćeno pa je neizvjesno što će se sada dogoditi.

Dragičević je ocijenio kako je ovo dokaz da se političkim sredstvima stanje u RS ne može promijeniti te da su besmislena takva nastojanja oporbe u entitetskom parlamentu kojega je nazvao "nenarodnom tvrtkom" Milorada Dodika i ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:36