SVETLANA DUDINA

RIJEŠEN MISTERIJ NESTANKA 'RUSKE MADELEINE MCCANN' Na vratima jednog objekta pojavila se karta s detaljnim uputama

 
Tatjana Dudina; u krugu Svetlana Dudina
 / Zhdi Menya TV show; Social media / east2west news / East2West News / Profimedia

Slučaj nestanka Svetlane Dudine (8), "ruske Madeleine McCann", okončan je tako što je nepoznati muškarac ostavio upute za pronalazak njezinog tijela, piše The Sun.

Osmogodišnjakinja je prije četiri godine bez traga nestala iz ruskog sela Zvezde.

Ispočetka su sumnjalo da su njezin otac i poočim bili povezani s njezinim nestankom, no obojica su inzistirala na nevinosti i prošla detektor laži.

Svetlanina majka, Tatjana Dudina (33), bila je uvjerena da je njezina kćerka oteta. Uz pomoć volontera, Dudina je naporno radila da slučaj nestanka svoje kćerke zadrži u medijima. The Sun piše da nikada nije prestala vjerovati da će se Svetlana prije ili kasnije pojaviti.

Tatiana Dudina, mother of Svetlana, Image: 501594738, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Zhdi Menya TV show / east2west news / East2West News / Profimedia
Zhdi Menya TV show / east2west news / East2West News / Profimedia

"Osjećam da je beskorisno tražiti je na području na kojem živim", rekla je Dudina. "Jako sam uplašena."

Svetlana ima plave oči i ravnu plavu kosu, a u trenutku nestanka bila je odjevena u kratke hlače, majicu i natikače.

Svetlana Dudina went missing on 20 June 2016, Image: 501594732, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: social media / east2west news / East2West News / Profimedia
social media / east2west news / East2West News / Profimedia
Svetlana Dudina went missing on 20 June 2016, Image: 501594727, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: social media / east2west news / East2West News / Profimedia
social media / east2west news / East2West News / Profimedia

Improvizirana karta s navodnom lokacijom Svetlaninog tijela pronađena je prošlog mjeseca na metalnim vratima jednog objekta u Zvezdi. Detaljna provjera tih informacija dovela je policiju do zaključka da je 63-godišnji žitelj sela Svetlanu ubio čekićem.

Na kartu je upisan i datum njezinog nestanka - 20. lipanj 2016. godine. Tog ju je dana njezin poočim na kombajnu dovezao blizu kuće u kojoj je živjela. Karta je sadržavala i riječi "garaža", "treći spremnik" i "dijete".

Ubojica je u kartu ucrtao i sliku djevojčice, međutim svoj identitet nije otkrio.

Ruska je policija kasnije uhitila osobu koja je priznala ubojstvo i crtanje karte. Muškarac je otkrio da je djevojčica toga dana utrčala u njegovo dvorište i "omela" ga u poslu. Priznao je da je Svetlanu udario čekićem u glavu. Ubojica je potom njezino tijelo odvezao u susjedno selo gdje ga je zakopao. Policijski izvještaj kaže da je muškarca mučila savjest te da je želio priznati zločin, što je u konačnici i napravio.

Obitelj stradale djevojčice navodno poznaje ubojicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:59