SMRT BARRYJA CRANEA

RIJEŠEN MISTERIJ UBOJSTVA JEDNOG OD NAJPOZNATIJIH HOLIVUDSKIH PRODUCENATA, AUTORA KULTNIH SERIJA Ovo je krvnik koji je pravdu izbjegavao 34 godine

 
Edward Jerry Hiatt
 Morganton Department of Public Safety/Handout / REUTERS

Dugo neriješeno ubojstvo poznatog holivudskog televizijskog redatelja i producenta Barryja Cranea konačno je riješeno, a osumnjičenik je uhićen zahvaljujući ponovnom testiranju DNA, objavila je policija Los Angelesa.

Muškarac iz Sjeverne Karoline optužen je za ubojstvo holivudskog televizijskog redatelja i svjetski poznatog igrača bridgea koje je bilo neriješeno od 1985. godine.

Do uhićenja je došlo više od tri desetljeća od misterije kojom je bilo obavijeno ubojstvo Barryja Cranea, poznatog po televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, među kojima su hitovi "Dallas", "Nemoguća misija" i "Hawaii Five-O."

Osumnjičenik, 52-godišnji Edward Hiatt iz Sjeverne Karoline, povezan je sa zločinom zavaljujući ponovnom testiranju DNA dokaza prošle godine, navodi se u priopćenju policije Los Angelesa.

Edward Jerry Hiatt, 52, who has been charged in the long-unsolved murder of a top Hollywood television director Barry Crane in 1985, poses for a booking photo provided by the Burke County Jail in Morganton, North Carolina, U.S., May 10, 2019. Morganton Department of Public Safety/Handout via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Morganton Department of Public Safety/Handout / REUTERS
Edward Jerry Hiatt

"U ožujku su istražitelji razgovarali s Hiattom, a on je tijekom razgovora priznao ubojstvo Barryja Cranea", dodaje se u priopćenju LAPD-a. List "News-Herald" piše da je policija do Hiatta došla nakon što je pronađen njegov otisak prsta u Craneovom autu koji je ukraden iz njegove kuće nakon ubojstva. "News-Herald" piše da su agenti FBI-a uspjeli uzeti uzorak njegovog DNA sa šalice za kavu i opušaka koje je ostavio u mehaničkoj radionici gdje je radio.

Hiattu, ukoliko bude osuđen, prijeti doživotna kazna zatvora.

Crane (57) je rođen u Detroitu i već je bio poznati igrač bridgea kada se preselio u Los Angeles 1950-ih godina kako bi radio u Hollywoodu. Kroz tridesetak godina u Hollywoodu bio je redatelj više desetaka epizoda različitih televizijskih serija te producent hitova poput "Čarobnjaka", "Nemoguće misije" i "Mannixa." Crane je bio poznat i kao jedan od najboljih bridge igrača. Pronađen je u garaži svoje kuće 5. srpnja 1985. umotan u plahtu s telefonskom žicom omotanom oko vrata. Obdukcija je pokazala da je zatučen nasmrt velikom keramičkom statuom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 13:51