BRAČNI PAR TURPIN

RODITELJIMA IZ PAKLA DOŽIVOTNI ZATVOR 'Nema tih riječi kojima mogu opisati što sam proživljavao, ali ja volim svoje roditelje i oprostio sam im'

 
David i Louise Turpin
 Reuters

Djeca kalifornijskog para Davida i Louise Turpin koji su tukli, vezali lancima i izgladnjivali svojih 13 potomaka, odlučili su oprostiti svojim roditeljima za višegodišnju torturu koju su proživljavali.

Na sudu su izjavili da još uvijek vole svoje roditelje unatoč zlostavljanju.

Bračni par Turpin uhićen je u siječnju 2018. godina kada je njihova 17-godišnja kći pobjegla iz prljavog i zapuštenog doma u Perrisu. Oni su prije dva mjeseca na sudu priznali krivnju u dogovoru s tužiteljima. Danas su osuđeni na doživotni zatvor, no nakon 25 godina odležane kazne imaju pravo tražiti pomilovanje.

Tijekom izricanja kazne i David i Louise su plakali i brisali suze, a nekolicina od njihove djece obratili su se sudu.

- Moji roditelji oduzeli su mi pravo na život, a sada ga ja uzimam natrag. Moj život je možda bio težak, ali učinio me jakom. Vjerujem da se sve događa s razlogom. Ja sam borac, snažna sam, riječi su potresnog svjedočanstva jedne od kćerki Turpinovih.

Na sudu je pročitano svjedočanstvo još jedne kćerke.

- Želim da sud zna da su se naši roditelji voljeli i da su voljeli svu svoju djecu. Najiskrenije vjerujem da su naši roditelji dali sve od sebe da odgoje nas 13 i da su nam željeli pružiti dobar život.

Jedan od njihovih sinova potresnim je riječima opisao horor koji je proživljavao, ali im je ipak uspio oprostiti.

- Nema tih riječi kojima mogu opisati što sam proživljavao odrastajući. Još uvijek imam noćne more zbog stvari koje su se događale. Ali to je prošlost, a mi živimo sada. Ja volim svoje roditelje i oprostio sam im.

Louise Turpin se u petak na sudu rasplakala te se ispričala svojoj djeci.

- Žao mi je za sve loše što sam učinila svojoj djeci. Jako ih volim, želim da znaju da će mama i tata biti dobro.

I David Turpin je sastavio pismo za svoju djecu koje je pročitao njegov odvjetnik.

- Nikada mi nije bila namjera da povrijedim svoju djecu. Želim im sve najbolje u budućem životu, riječi su Davidove koje je pročitao odvjetnik.

Horor u kući Turpinovih otkriven je u siječnju 2018. kada je izgladnjela 17-godišnjakinja pobjegla kroz prozor i pozvala policiju, koja je potom pronašla njezinih 12 braće i sestara, u dobi između 2 i 29 godina. Neki od njih bili su lancima vezani za krevet koja je odisala nesnosnim smradom. Otkriveno je kasnije da su svi pothranjeni zbog čega im je poremećen i fizički razvoj. Stavljeni su pod zaštitu, a roditelji su uhićeni.

Tužitelji su na saslušanju između ostalog otkrili da su djeca dobivala jedan obrok dnevno te im je bilo dopušteno tuširanje jednom godišnje. Turpinovi su znali peći kolače no nisu svojoj gladnoj djeci dopuštali da ih jedu. Kupovali su igračke no djeci nisu dozvolili da se s njima igraju. Djeca su većinu vremena provodila u kući. Susjedi su znali da su Turpinovi imali puno djece, ali nisu sigurni koliko jer su rijetko izlazili van.

No ponekad su svi zajedno išli na izlet, poput putovanja u Las Vegas, gdje su Turpinovi odlučili obnoviti bračne zavjete. Sestra Louise Turpin, Teresa Robinette, u intervjuu za NBC je izjavila da je obitelj Turpinovih izvana djelovala kao da vode savršen život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:52