MEDIJSKI MOGUL

RUPERT MURDOCH DOBIO ZELENO SVJETLO Britanska vlada odobrila ponudu 21st Century Foxa za preuzimanje Skyja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2018. u 14:56

Media mogul Rupert Murdoch leaves his home in London, Britain March 4, 2016. Murdoch wed former supermodel Jerry Hall in a low-key ceremony in central London on Friday, the fourth marriage for the media mogul. REUTERS/Stefan Wermuth - LR1EC3417Q36E
Stefan Wermuth / REUTERS

Rupert Murdoch

LONDON - Britanska vlada odobrila je u četvrtak predloženu ponudu 21st Century Foxa, u vlasništvu medijskog mogula Ruperta Murdocha, za preuzimanje tv kuće Sky, prenijeli su u četvrtak britanski mediji.

Za Sky se ponudama nadmeću Fox i američka kablovska tv kuća Comcast, podsjeća britanski BBC.

Comcastova ponuda već je dobila zeleno svjetlo, a britanski ministar kulture Jeremy Wright kazao je da Fox može ostati u igri pod uvjetom da proda informativni ogranak Sky News.

Zelenim svjetlom britanske vlade i Foxovoj ponudi uklonjena je posljednja prepreka za ravnopravno nadmetanje dviju kompanija za tu europsku tv kuću, primjećuje Reuters.

"Sada je na dioničarima Skya da odluče hoće li prihvatiti ponudu Foxa", rekao je ministar Wright.

Fox od 2016.  godine pokušava dobiti odobrenje britanskih regulatora za kupnju 61-postotnog udjela u Skyju koji još nije u njegovu vlasništvu.

Političari i regulatori strahovali su da bi time Rupert Murdoch stekao previše utjecaja na medije u Velikoj Britaniji. Strahovalo se također za dugoročnu financijsku održivost Sky Newsa i za uredničke slobode u tom informativnom ogranku.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo