UŽIVO: SMRT PRIGOŽINA

Britanci: ‘Identificirali smo dvije baze iz kojih se moglo rušiti Prigožina! Ali - gledajte kraj čije rezidencije...‘

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti zapovjednik Dmitrij Utkin bili su među putnicima u zrakoplovu koji se srušio u Rusiji
Putinova rezidencija u Valdaju, mjesto pada Prigožinova zrakoplova
 /Profimedia

Ključni događaji dana:

- Pentagon: Nema dokaza o raketi zemlja-zrak

- Putin se oglasio o Prigožinovoj smrti, uputio sućut obitelji

- Ruska agencija za zrakoplovstvo: Prigožin i njegov zapovjednik bili u srušenom avionu

- Kijev: Prigožin je sam sebi potpisao smrtnu presudu

- Savjetnik Zelenskog: Prigožinova smrt bila je očekivana

- Istražni odbor Rusije pokrenuo istragu pada zrakoplova u kojem je bio Prigožin

- Wagner spreman za potpunu mobilizaciju, Putin šuti o Prigožinu

- Prigožinov je osobni pilot prvoosumnjičeni

21:42

Pentagon: Nema dokaza da je zrakoplov oboren projektilom zemlja-zrak; Dužnosnici: Možda je bila bomba

Američko ministarstvo obrane vjeruje da je šef grupe Wagner Jevgenij Prigožin poginuo u zrakoplovnoj nesreći u srijedu u Rusiji, izjavio je glasnogovornik Pentagona, brigadni general Patrick Ryder.

"Neću ulaziti u pojedinosti o tome kako prikupljamo informacije, naša je početna procjena, temeljena na nizu čimbenika, da je vjerojatno ubijen", rekao je Ryder.

Ryder je također rekao da Pentagon "trenutačno nema nikakvih informacija" da je zrakoplov oboren projektilom zemlja-zrak.

Ranije je Sky News prenio agenciju AP koja je objavila da američki dužnosnici vjeruju kako je nesreća namjerno izazvana eksplozijom.

Preliminarna procjena američkih obavještajnih službi, prema tim informacijama, pokazala je da je zrakoplov namjerno oboren, rekli su američki i zapadni dužnosnici.

Jedan od dužnosnika, koji nije želio biti imenovan, rekao je da je eksplozija u skladu s "dugom poviješću pokušaja Vladimira Putina da ušutka svoje kritičare".

Dužnosnici nisu otkrili nikakve dodatne pojedinosti o uzroku eksplozije.

Kako piše Bloomberg, američki dužnosnici tvrde da prve procjene SAD-a pokazuju da je smrt u zrakoplovnoj nesreći Jevgenija Prigožina bila atentat koji je vjerojatno odobrio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Dužnosnici, koji su govorili o preliminarnoj procjeni pod uvjetom anonimnosti, rekli su da je zrakoplov koji se srušio na putu iz Moskve za St. Petersburg možda uništila bomba u zrakoplovu, a ne projektil zemlja-zrak.

19:27

Moguće ruske raketne baze koje su mogle oboriti Prigožinov zrakoplov: Na ruti su dvije protuzračne

Američki obavještajni izvori kažu kako Sjedinjene Države vjeruju, na temelju preliminarnih i pregledanih podataka, da je zrakoplov u kojem je navodno bio šef grupe Wagner Jevgenij Prigožin, koji je bio na popisu putnika, oboren projektilom zemlja-zrak koji je potjecao iz Rusije.

No, pitanje je odakle je projektil mogao doći.

Koristeći podatke iz otvorenog izvora i satelitske snimke, Sky News je identificirao više zračnih baza i protuzračnih vojnih postrojbi duž rute kojom je prolazio zrakoplov.

Postoje dvije protuzračne raketne pukovnije bazirane duž rute kojom je išao zrakoplov. Te pukovnije specijalizirane su za korištenje projektila koji se lansiraju s površine za uništavanje ciljeva u zraku.

Zrakoplov je također letio u blizini rezidencije Vladimira Putina u Valdaju, gdje su ranije bile postavljene rakete zemlja-zrak.

Duž rute nalaze se i četiri zračne baze u kojima se nalaze vojni zrakoplovi i helikopteri.

Jedna od njih, zračna baza Hotilovo, udaljena je samo 12 kilometara od mjesta nesreće.

18:16

Putin se oglasio o pogibiji Prigožina, uputio je sućut obitelji: 'Bio je talentiran čovjek, trebat će vremena za ekpertizu nesreće'

U svojem prvom reagiranju na zrakoplovnu nesreću u kojoj je navodno poginuo čelnik grupe Wagner Jevgenij Prigožin i još devet osoba, ruski predsjednik Vladimir Putin je izrazio sućut Prigožinovoj obitelji.

Putin je u televizijskoj izjavi rekao da treba pričekati rezultate službene istrage pada zrakoplova u srijedu navečer u kojem je poginulo svih deset putnika i posade.

"O zrakoplovnoj tragediji ponajprije želim izraziti iskrenu sućut obiteljima žrtava. To je uvijek tragedija. Doista, ako su zaposlenici skupine Wagner bili ondje, a prvi podaci ukazuju da jesu, želio bih napomenuti da su ti ljudi dali znatan doprinos našoj zajedničkoj stvari, borbi protiv neonacističkog režima u Ukrajini, to pamtimo, to znamo i nikada nećemo zaboraviti", rekao je.

"Znam Prigožina jako dugo, od početka 90-ih. "Bio je to čovjek teške sudbine, koji je počinio teške pogreške u svom životu, ali je postizao potrebne rezultate", rekao je Putin na sastanku koji

"Bio je nadarena osoba, nadaren poslovni čovjek, radio je ne samo u našoj zemlji i postizao je rezultate, već i u inozemstvu, posebno Africi. Sudjelovao je u poslovima s naftom, plinom, dragocjenim metalima i dragim kamenjem".

"Koliko znam, jučer se vratio iz Afrike. Sastao se ondje s nekim dužnosnicima", rekao je Putin.

Naglasio je da će istraga potrajati, ali će se temeljito provesti.

"Bit će provedena do kraja. U to nema sumnje. Vidjet ćemo što će reći istražitelji".

Putin je u izjavi sućuti pozdravio "doprinos" zapovjednika Wagnera ofenzivi u Ukrajini, unatoč "pogreškama" te je obećao da će se "provesti temeljita istraga" o smrtonosnom padu zrakoplova.

"Bio je to čovjek složene sudbine, koji je počinio teške pogreške u svom životu, ali je postizao potrebne rezultate", rekao je Putin na sastanku koji je prenosila televizija.

16:37

Varšava upozorava: Wagner je sada još opasniji

Poljski premijer je rekao da će Wagnerova skupina postati veća prijetnja nakon navodne Prigožine smrti.

"Grupa Wagner dolazi pod Putinovo vodstvom. Neka svatko za sebe odgovori na pitanje hoće li prijetnja biti veća ili manja? Za mene je to retoričko pitanje", izjavio je poljski premijer Mateusz Morawiecki.

Poljski predsjednik Andrzej Duda potvrdio je u utorak da je Rusija počela prebacivati dio nuklearnog oružja kratkog dometa u Bjelorusiju.

Duda je rekao da taj potez "mijenja arhitekturu sigurnosti u našem dijelu Europe", ali NATO to nije potvrdio.

Bjeloruski predsjednik Lukašenko rekao je da postavljanje oružja ima za cilj odvratiti agresiju iz Poljske, koja je dio NATO-a.

Varšava je upozorila ranije da bi se Wagnerovi plaćenici mogli predstavljati kao migranti kako bi pokušali ući u Europsku uniju, u činu koji je Poljska opisala kao "hibridni rat".

16:33

Ruske vojne snage u stanju pripravnosti nakon što se Wagner zakleo na osvetu

Sigurnosne snage u Rostovu na Donu, gradu koji je grupa Wagner nakratko zauzela tijekom pobune u lipnju, stavljene su u stanje pripravnosti nakon smrti Jevgenija Prigožina.

Snage u regiji Belgorod koja graniči s Ukrajinom također su pojačale sigurnost nakon što je u padu zrakoplova, kako se vjeruje, poginulo najviše vodstvo Wagnera.

Pojačanje sigurnosti odvija se nakon što su se borci Wagnera zakleli da će se osvetiti, a čini se da Moskva ozbiljno shvaća prijetnje, prenosi britanski The Times.

"Osvetit ćemo se ovo", rekao je bivši Wagnerov plaćenik za ruski kanal Telegram, dok su pristaše plaćeničke skupine pozivale na novi marš na Moskvu. "Marš na Kremlj! Pobijte sve izdajice iz Ministarstva obrane!", jedan je od komentara.

Tisuće do zuba naoružanih Wagnerovih boraca stiglo je nadomak ruske prijestolnice u lipnju, nakon što se Prigožin okrenuo protiv Kremlja i vojnog vrha u zapanjujućem i, kako se na kraju čini, nepromišljenom potezu.

Readovka, ruski kanal povezan s Wagnerom, izvijestio je ranije da skupina ima mehanizam "potpune mobilizacije" u slučaju Prigožinove prerane smrti.

15:39

'Specijalna operacija' na Krimu se nastavlja

Pretres koji je Ukrajina provela na Krimu noćas bio je dio dugotrajne operacije, javlja izvor iz ukrajinske vojne obavještajne službe.

Govoreći za Ukrajinsku pravdu, taj je izvor naveo da je riječ o sveobuhvatnom naporu koji je pokazao da Ukrajina može doći do Krima pod ruskom okupacijom ne samo oružjem, već i ljudima.

Ukrajinske obavještajne snage rekle su ranje na Telegramun da su se iskrcali na teritoriju Krima i tamo se sukobili s ruskim trupama.

- Ovo nije priča o samo jednom danu već o dugotrajnoj operaciji koja je još uvijek u tijeku, ispričao je izvor, javlja Sky News.

15:33

Wagner: 'Moramo ostati zajedno'

Novinska agencija Reuters je razgovarala s članovima Wagnera ispred ureda u St. Peterburgu, gdje su odavali počast Prigožinu.

- Izgubili smo našeg zapovjednika, izgubili smo dvojicu zapovjednika. Imamo druge zapovjdnike kojima ćemo se pokoravati. I dalje ćemo raditi po Wagnerovim propisima. Što se dogodilo, dogodilo se. Moramo ostati zajedno, ispričali su.

13:51

Prigožin i Utkin identificirani u mrtvačnici

Savjetnik u ukrajinskom Ministarstvu unutarnjih poslova Anton Geraščenko objavio je na Twitteru kako ruski mediji javljaju da je Prigožinovo tijelo identificirao jedan od Wagnerovih zapovjednika u mrtvačnici. Glavni znak po kojem ga je prepoznao bio je nedostatak prsta.

Navodno je identificiran i Dmitrij Utkin, a on je prepoznat po svojim tetovažama i visini, napisao je Geraščenko.

13:27

Ukrajina tijekom noći provela 'specijalnu operaciju na Krimu'

Ukrajinske obavještajne snage izvele su raciju na Krim uz pomoć mornarice, javlja Sky News.

Tijekom onoga što su nazvali 'specijalnom operacijom' osoblje se iskrcalo na Krim i sukobilo s ruskim trupama.

- Neprijatelj je pretrpio gubitke u ljudstvu, neprijateljska oprema je uništena. Svi ciljevi i zadaće su ispunjeni, rečeno je u objavi na Telegramu, a dodaje se i da nitko od Ukrajinaca pritom nije ozlijeđen.

Također se tvrdi da je podignuta ukrajinska zastava na teritoriju Krima.

Sky News javlja da ovo izvješće nije provjereno, a Rusija još nije odgovorila.

13:24

Zelenski: 'Ukrajina nije imala ništa s navodnom Prigožinovom smrću!'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina nije imala nikakve veze sa smrću Jevgenija Prigožina, prenosi ruska agencija Interfax.

Izvješće u kojem se tvrdi da je vođa Wagnera poginuo zajedno s još devet osoba u jučerašnjoj zrakoplovnoj nesreći još nije potvrđeno, a nitko nije preuzeo odgovornost.

Predsjednika Rusija se optužuje za umiješanost, no iz Kremlja još nema nikakvih komentara.

12:35

Prigožinov osobni pilot prvoosumnjičeni!

Prema pisanju ruskih medija, sumnja se da je u pad zrakoplova u kojem se nalazio šef Wagnera Jevgenij Prigožin upleten njegov osobni pilot Artem Stepanov, bivši osnivač tvrtke MNT Aero, tvrtke u čijem je vlasništvu bio zrakoplov Embraer Legacy 600 u kojem su se nalazili Prigožin i zapovjednik Wagnera Dmitrij Utkin. Izvori tvrde da je Stepanov imao pristup zrakoplovu te da je prije eksplozije utekao na poluotok Kamčatka na krajnjem istoku Rusije.

image

Zrakoplov kojim je putovao Prigožin tijekom pada

Handout/TELEGRAM/ @grey_zone/AFP

Ruske ga vlasti za sada ne mogu locirati, međutim njegov brat tvrdi da je Artem na kampiranju te da ga se ne može dobiti na mobitel.

image

Zrakoplov kojim je putovao Jevgenij Prigožin u plamenu

Handout/TELEGRAM/ @grey_zone/AFP

Uz to, ruski mediji pišu da je eksplozivna naprava podmetnuta u odjeljak za stajni trap zrakoplova kojim su letjeli Prigožin i Utkin.

Prema prvim informacijama, eksplozija odjeljka za stajni trap dogodila se dok je zrakoplov bio u zraku. Eksplozija je izazvala kidanje krila koje je zatim udarilo u stabilizator. Zrakoplov se nakon toga počeo naglo uspinjati, da bi se nakon toga zavrtio i počeo padati. Posada i putnici izgubili su svijest zbog naglog gubitka pritiska do kojeg došlo zbog eksplozije. Pilot i kopilot zbog toga nisu mogli prijaviti kvar i odaslati poziv upomoć.

image

Ostaci zrakoplova kojim je letio Jevgenij Prigožin

Investigative Committee of Russi/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Sky News navodi da se nagađa da je zrakoplov oboren raketnim sustavom zrak-zemlja, a kruže i glasine da su putnici prije ulaska na poklon dobili kutiju s bocama vina te da je ona eksplodirala i dovela do pada zrakoplova.

11:56

Wagner spreman za potpunu mobilizaciju, Putin šuti o Prigožinu

Plaćenička vojska Wagner priprema se za "potpunu mobilizaciju" nakon što se svjetskim medijima proširila vijesti da su njezin šef Jevgenij Prigožin i njezin navodni šef Dmitrij Utkin nalazili u zrakoplovu Embraer Legacy 600 koji je pao u Tverskoj oblasti u Rusiji, piše Daily Mail.

Kako navodi ruski medij Readovka, Wagner zna što mu je činiti u slučaju da Prigožin i/ili Utkin umru ili poginu. Taj je plan odavno usvojen i odobren. Readovku je 2014. godine pokrenuo Aleksej Kostilev, a medij je blizak Wagneru.

- U slučaju Prigožinove smrti, postoji mehanizam "potpune mobilizacije", neovisno o tome tko je kriv za njegovo stradanje - rekao je izvor za Readovku.

Trenutno nije poznato što spomenuti mehanizam uključuje, a ne zna se ni kako će Wagner reagirati na još uvijek neslužbene smrti Prigožina i Utkina.

Kanali na komunikacijskoj platformi Telegram koji su povezani s Wagnerom objavili su nakon pada zrakoplova niz poruka prepunih srdžbe. Autori istih obećali su osvetu i rekli da su odgovorni za pad aviona "izdali Rusiju".

- Možemo vam reći jednu stvar: Krećemo, pripremite se - glasi jedna od poruka.

Istovremeno, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, za kojega predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden tvrdi da je upleten u pad zrakoplova u kojem se nalazio Prigožin, šefa Wagnera nije spomenuo dok je u Moskvi sudjelovao u obilježavanju 80. obljetnice Bitke kod Kurska.

Putin je na svečanosti pozdravio "sve ruske vojnike koji se hrabro i rezolutno bore u Ukrajini".

09:22

Istražni odbor Rusije pokrenuo istragu

Istražni odbor Rusije je potvrdio da je u jučerašnjem padu zrakoplova poginulo 10 ljudi i da je pokrenut kazneni postupak o toj nesreći, no ne spominje se Jevgenij Prigožin.

Dodaju da je na mjesto nesreće izašla ekipa za očevid koja će odraditi sva potrebna vještačenja te provesti niz istražnih radnji kako bi se utvrdio uzrok pada zrakoplova.

08:29

Sedam ranjenih u raketnom napadu na Dnjepar

Sedam je ljudi ozlijeđeno nakon što je ruski projektil pogodio grad Dnjepar na jugoistoku Ukrajine. Na grad je ispaljeno više raketa, a najmanje jedna je oborena.

- Ozlijeđena su tri muškarca i četiri žene u dobi od 32 do 55 godina. Većina ih ima rane od gelera. Šestero ih je hospitalizirano i u srednje teškom su stanju, rekao je guverner regije Sergij Lisak na Telegramu.

Oštećeno je desetak zgrada, uključujući banku, hotel i upravnu zgradu, kao i dio prometne infrastrukture.

08:23

Kako Ukrajinci reagiraju na Prigožinovu smrt?

Ljudi u Kijevu nemaju puno suosjećanja nakon smrti Jevgenija Prigožina i nadaju se 'imploziji' unutar Rusije, javlja dopisnik BBC-a iz Ukrajine.

- On je vođa plaćeničke skupine koja je vodila neke od najbrutalnijih borbi u Ukrajini. Sve dok se ne čuje službena potvrda ili ne vidi njegovo tijelo, ne vjerujem da će ljudi u potpunosti povjerovati da je poginuo, dodaje novinar BBC-a.

Mnogi u Ukrajini su se nadali da će Putina netko srušiti, a Prigožinova pobuna viđena je kao ta mogućnost.

08:20

Očevici čuli dvije eksplozije

Očevici nesreće u kojoj je jučer poginulo 10 ljudi, među kojima je bio i Jevgenij Prigožin, kažu da su u trenutku nesreće čuli dvije eksplozije.
Zaključili su da je avion oboren s neba, no to su za sada samo nagađanja bez službene potvrde, javlja BBC.

08:10

Savjetnik Zelenskog: Prigožinova smrt bila je očekivana

Smrt vođe Wagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina bila je predvidljiva nakon njegove lipanjske pobune protiv Kremlja, rekao je glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za list Bild u srijedu navečer.

"Prigožin je sam sebi potpisao smrtnu presudu čim se zaustavio 200 kilometara od Moskve", rekao je njemačkim novinama savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak.

Prigožin je poginuo u padu privatnog zrakoplova u blizini Moskve u srijedu navečer, točno dva mjeseca nakon njegove neuspjele pobune protiv ruskog vojnog vrha.

Telegram kanal Siva zona, koji je povezan s Prigožinovom vojskom plaćenika Wagner, rekao je da je zrakoplov namjerno oboren.

Kanal je isprva sugerirao da je Prigožin mogao preživjeti, prije nego što je kratko vrijeme kasnije rekao da je umro. Kasnije je ruska agencija za civilno zrakoplovstvo objavila da je Prigožin bio u avionu, koji je pao 200 kilometara sjeverozapadno od Moskve.

Podoljlak je također rekao da je pobuna iz lipnja “zaista uplašila” ruskog predsjednika Vladimira Putina i dovela do ove situacije jer “Putin ne oprašta onome tko ga uplaši”.

06:58

Kijev: Sam sebi je potpisao smrtnu presudu

Smrt vođe Wagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina bila je predvidljiva nakon njegove lipanjske pobune protiv Kremlja, rekao je glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za list Bild u srijedu navečer.

"Prigožin je sam sebi potpisao smrtnu presudu čim se zaustavio 200 kilometara od Moskve", rekao je njemačkim novinama savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak.

Prigožin je poginuo u padu privatnog zrakoplova u blizini Moskve u srijedu navečer, točno dva mjeseca nakon njegove neuspjele pobune protiv ruskog vojnog vrha.

Telegram kanal Siva zona, koji je povezan s Prigožinovom vojskom plaćenika Wagner, rekao je da je zrakoplov namjerno oboren.

Kanal je isprva sugerirao da je Prigožin mogao preživjeti, prije nego što je kratko vrijeme kasnije rekao da je umro. Kasnije je ruska agencija za civilno zrakoplovstvo objavila da je Prigožin bio u avionu, koji je pao 200 kilometara sjeverozapadno od Moskve.

Podoljlak je također rekao da je pobuna iz lipnja “zaista uplašila” ruskog predsjednika Vladimira Putina i dovela do ove situacije jer “Putin ne oprašta onome tko ga uplaši”.

05:19

Wagnerovci traže osvetu

Telegram kanali koji su povezani s Wagnerom užarili su se čim je potvrđeno da je u malom privatnom zrakoplovu koji se srušio kod Moskve bio Jevgenij Prigožin.
- Otvoreno kažemo da glavni sumnjivci za Prigožinovu smrt sjede u Kremlju. Državnici koje vodi Putin pokušali su ga ubiti. Svi se pitaju što ćemo napraviti ako se potvrdi smrt Prigožina. Samo ću vam reći jedno - spremite se za nas! Organizirat ćemo drugi marš na Moskvu!

05:13

Ruska agencija za zrakoplovstvo: Prigožin i njegov zapovjednik bili u srušenom avionu

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti zapovjednik Dmitrij Utkin bili su među putnicima u zrakoplovu koji se srušio u Rusiji, objavila je ruska vladina agencija za zrakoplovstvo dodavši da nitko od putnika nije preživio.

Ranije je ruska agencija za civilno zrakoplovstvo, Rosaviatsiya, objavila tek da je Prigožin bio na popisu putnika srušenog zrakoplova.

No kasno u srijedu, agencija je dostavila imena svih sedam putnika i tri člana posade za koje se sada zna da su bili u avionu Embraer koji se u srijedu srušio u blizini Moskve.

image
Stringer/Afp

Ipak, ni Rosaviatsiya ni bilo koji drugi ruski dužnosnik još nisu nedvosmisleno rekli da je Prigožin ubijen. Još uvijek nema službene reakcije ruskih vlasti o nesreći.

Ranije je Telegram kanal Siva zona, koji je povezan s Wagnerom, objavio je da je Prigožin umro.

"Čelnik Wagnera, ruski heroj i patriot Jevgenij Viktorovič Prigožin poginuo je u akciji ruskih izdajica", objavljeno je na kanalu Zelena zona.

"Ali čak i u paklu bit će najbolji. Slava Rusiji!", dodaje se na mreži koju je Prigožin obično koristio za dijeljenje videa.

Rosaviatsiya je priopćila da je zrakoplov koji je išao iz Moskve za Sankt Peterburg letio "u skladu s dozvolom za let koja je izdana na odgovarajući način". Dodali su da se zrakoplov srušio 200 kilometara sjeverozapadno od Moskve, u blizini Tverske oblasti, a da je u tijeku istraga o uzroku nesreće.

Ruska novinska agencija TASS objavila je da nema izvještaja o žrtvama na terenu.

image
Stringer/Afp

Američki predsjednik Joe Biden komentirao je nesreću rekavši da "nije iznenađen" događajima u Rusiji.

"Nisam siguran što se točno dogodilo, ali nisam iznenađen", rekao je Biden u izjavi novinarima u Kaliforniji, gdje se nalazi na odmoru.

Na pitanje smatra li da iza svega stoji ruski predsjednik Vladimir Putin, Biden je rekao da "nema puno stvari koje se događaju u Rusiji, a da iza njih ne stoji Putin". No, dodao je da "ne zna dovoljno kako bi mogao točno odgovoriti na to pitanje", rekao je Biden i novinarima dodao da je zadnjih "sat i pol vremena" vježbao.

Prigožin je u lipnju poveo kratkotrajnu vojnu pobunu protiv ruskog predsjednika koja je bila najveći izazov Putinovoj vladavini u dva desetljeća.

Posljednji put viđen je u ponedjeljak, navodno u Africi, gdje se našao nakon što je prije dva mjeseca, u sklopu dogovora nakon povlačenja pobune Wagnerovaca i zaustavljanja njihovog marša na Moskvu, pronašao azil u Bjelorusiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:09