SERGEJ LAVROV U RIMU

RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA OSUDIO AMERIČKU PRIJETNJU SJ. KOREJI 'To je krvožedna tirada, a akcija protiv Pyongyanga bila bi velika greška'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.12.2017. u 23:10

Russia Foreign Minister Sergei Lavrov attends a meeting with his Italian counterpart Angelino Alfano in Rome, Italy December 1, 2017. REUTERS/Remo Casilli
Remo Casilli / REUTERS

 

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u petak da je američka prijetnja da će u slučaju rata uništiti Sjevernu Koreju "krvožedna tirada" i da bi vojna akcija protiv Pyongyanga bila velika greška, objavile su ruske novinske agencije.

Govoreći tijekom posjeta Rimu, Lavrov je oštro osudio izjavu američke veleposlanice pri UN-u Nikky Haley koja je ranije ovoga tjedna upozorila sjevernokorejsko vodstvo da će biti "potpuno uništeno" ako dođe do rata.

Haley je to rekla nakon što je Pyongyang testirao svoju dosad najnapredniju raketu, sposobnu da dosegne američko kopno.

"Ako netko doista želi upotrijebiti silu da bi uništio Sjevernu Koreju, kao što je to rekla američka veleposlanica pri UN-u, onda moram reći da se igra vatrom i čini veliku grešku", rekao je Lavrov, prenijele su agencije.

Govor veleposlanice Haley na izvanrednoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a nazvao je "krvožednom tiradom".

"Učinit ćemo sve da ne dođe do upotrebe sile i da se problem riješi isključivo mirnim i političko-diplomatskim sredstvima", dodao je Lavrov.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo