MAFIJAŠKI OBRAČUN

SALE MUTAVI Vođa Grobara izrešetan je dva tjedna prije svadbe, srpska policija: 'Likvidirao ga je plaćenik iz jedne bivše jugoslavenske republike'

“On je dobar dečko, radio je kao zaštitar u teretani”, rekao je za medije otac dugogodišnje partnerice ubijenog, s kojom se trebao oženiti za dva tjedna
Sale Mutavi

Aleksandar Stanković, jedan od vođa Grobara, navijača nogometnog kluba Partizan, poznatiji kao Sale Mutavi, izrešetan je u četvrtak navečer u Beogradu automatskim oružjem iz automobila u pokretu, nedaleko od ulaza u tamošnji Centralni zatvor.

U pucnjavi je ranjen i čuvar tog zatvora, kojeg je dio srpskih medija predstavljao kao Milorada Đurića. Mutavi je ubijen navečer, dok je pokušavao ući u Audi parkiran na križanju Ulice gospodara Vučića i Bačvanske, u kojoj se nalazi zatvor.

- Trebali su se vjenčati za dva tjedna. Skupa su već 11 godina. On je dobar dečko, radio je kao zaštitar u teretani - rekao je novinarima otac Stankovićeve dugogodišnje partnerice. Mnogi se ne bi složili s tom tvrdnjom.

Sale Mutavi bio je jedan od najpoznatijih aktera srpske navijačke scene, često upleten u sumnjive poslove. Dio srpske javnosti, kojem njegovo ime možda nije bilo otprije poznato, mogao je doznati za njega 28. travnja ove godine, nakon što su objavljene snimke nadzornih kamera na kojima se vidi kako Sale i još dva muškarca, Veljko Belivuk Velja i Darko Ristić Medo, napadaju osiguranje direktora Partizana Miloša Vazure.

Sale Mutavi nije snimljen kako mlati sigurnjake, no iz snimke je sasvim očito da je “mozak” akcije nadređen Velji i Medi, koji su kasnije osuđeni za napad. Protiv Saleta Mutavog nije dignuta optužnica, a branio se izjavama da je “samo šetao s prijateljima oko stadiona i da su tamo često jer vježbaju u teretani koja se nalazi u sklopu stadiona i posjećuju tamošnji dućan”. Policija ga zna još od 2006. godine, kada je sa šestoricom drugih uhićen i označen kao vođa dilera u beogradskom naselju Medaković.

Droga i oružje

Na sudu se povlači od 2011., kada ga je Viši sud u Beogradu osudio zbog droge i posjedovanja oružja. Ta presuda od 20. prosinca 2011. postala je pravomoćna odlukom žalbenog suda od 6. veljače 2013. Naređeno mu je i da plati kaznu od 50.000 dinara te mu je dosuđena kazna od pet godina i 10 mjeseci zatvora, no Sale Mutavi nikada nije završio iza rešetaka.

Upitna je ulogačuvara Đurića jer je smjena u zatvoru bila te večeri u 22 sata, a čuvar nije radio ni to popodne ni večer. No, Espreso.rs je, primjerice, ustvrdio kako je Đurić zapravo bio Saletov privatni tjelohranitelj. U međuvremenu se srpska policija pohvalila uhićenjem jednog od osumnjičenika za napad. Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da još tragaju za nekoliko osoba koje su pripadnici najorganiziranije kriminalne skupine na Balkanu. - Imamo dobar smjer istrage, obavljamo razgovore sa svjedocima, a kriminalnim skupinama koje dolaze u Beograd i Srbiju poručujem da ovdje nije poligon za njihove obračune - upozorio je, dodavši kako tu misli na “jednu bivšu jugoslavensku republiku” (čitaj: Crnu Goru).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 15:44