HRVATSKO-SRPSKI ODNOSI

'SAMO SE VI SVAĐAJTE, A MI ĆEMO SE SKLONITI PO STRANI' Vučić kaže da postoji šansa da će se poboljšati odnosi s Hrvatskom: 'Mi nismo krivi...'

Aleksandar Vučić.
 Tom Dubravec / Hanza Media

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu da ima nade da će se poboljšati odnosi Hrvatske i Srbije, piše RTS.

- Rekao sam ono što svi misle... Cijeli nam se svijet smije, rekao je Vučić te dodao da država mora štititi svoje dostojanstvo, ali i da sve postaje pomalo besmisleno.

- Gledat ćemo da barem nešto napravimo, iako ne mislim da smo za bilo što krivi, rekao je Vučić nakon najnovijeg pogoršanja odnosa u svjetlu incidenta s hrvatskom zastavom i vrijeđanjem saborskog izaslanstva u srbijanskoj skupštini koji je inscenirao Vojislav Šešelj, a što je sve nekoliko dana poslije kulminiralo hrvatskim proglašenjem srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina personom non grata u Hrvatskoj i srpskim proglašenjem hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića personom non grata u Srbiji.

- Možda je bolje samo šutjeti i pustiti ih da rade što žele i to je to. Ako ništa, bar nam ne mogu reći: 'svi ste isti, između vas nema razlike'. Neka se svađaju sa Slovencima i Crnogorcima oko granice, s Mađarima oko Ine... Mi ćemo se nekako skloniti po strani, rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:54