POGLEDAJTE SNIMKU

Sarajevu se na dočeku Nove obratio drug Tito, publika je bila u deliriju: ‘Pa tko je to dozvolio?!‘

Pretpostavlja se da je poruka bila generirana uz pomoć umjetne inteligencije

Tito na dočeku u Sarajevu

 /Tiktok

Proslava Nove godine u Sarajevu bila je pravi spektakl, a stanovnici Bosne i Hercegovine dočekali su 2024. godinu sa Crvenom jabukom, Zabranjenim pušenjem, Bombaj štamom i Lele i Lake.

Uz odličnu atmosferu ovaj doček će se pamtiti i po jednom zanimljivom skeču.

Naime, bivši predsjednik Jugoslavije i vođa KPJ Josip Broz Tito se na zanimljiv način ‘obratio‘ sarajevskoj publici u novogodišnjoj noći, a pretpostavlja se da je poruka generirana uz pomoć umjetne inteligencije, navode tamošnji mediji.

Nakon nastupa Bombaj štampe na pozornicu su izašli voditelji novogodišnjeg programa Zenit i Aida te ‘razgovarali s drugom Titom‘, a publika je u jednom trenutku vrištala od oduševljenja.

Tito je u u skeču ispričao i anegdotu s čuvenog dočeka Nove godine kada su, kako navodi on, Sophia Loren i Elizabeth Taylor poslali poznatog holivudskog glumca Richarda Burtona koji je igrao TIta u filmu Bitka na Sutjesci ‘po ćevape‘.

Kako je doček izgledao sinoć u Sarajevu pogledajte na snimci:

@adfood2 Josip Broz Tito se na zanimljiv način obratio sarajevskoj publici u novogodišnjoj večeri✨ #newyear #newyearseve #welcome2024 #sarajevo #bosnia #bosniaandherzegovina #balkan #fyp #foryou #viral #yugoslavia #serbia #croatia ♬ original sound - ADFood
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:07