NEPRIJATELJICE ISLAMA

Saudijska vjerska policija uhitila 10 emo djevojaka

 AFP

RIJAD – Saudijska vjerska policija uhitila je u jednom kafiću u gradu Dammamu deset djevojaka zato što su se odjenule i ponašale kao pripadnice emo pokreta.

Policija je intervenirala nakon što je vlasnik kafića telefonom prijavio da djevojke nose neobičnu odjeću i stvaraju veliku buku.

Izvori u vjerskoj policiji poznatoj kao 'Komisija za promicanje morala i sprečavanje grijeha' navode da su tinejdžerke bile odjevene u crnu odjeću te da su se ponašale poput muškaraca.

Djevojke su zadržane u pritvoru sve dok njihovi roditelji nisu potpisali kako 'više nikada neće ponoviti ovakav prekršaj' te da će 'uvijek izbjegavati modu koja je suprotna vrijednostima islamskog društva'.

U posljednje je vrijeme zabilježene nekoliko sličnih uhićenja mladih Saudijaca pripadnika emo subkulture. Lokalni mediji javljaju da je vjerska policija u travnju rastjerala jedan skup emoa u Dammasu.

Emo scena, nastala sredinom 1980-ih, temelji se na glazbenom stilu koji su promovirale skupine poput One Last Wish, Fire Party i Embrace. Pripadnici se obično odijevaju u crnu odjeću i tenisice, a oči šminkaju naglašenim tamnim makeupom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:51