'OTKLONIT ĆE SE SUMNJE'

Šef CIA-a: Želimo objaviti fotografije mrtvog Osame. Bijela kuća: Fotografije su degutantne

'Treba shvatiti našu vladu jer objavljivanje fotografija mrtvo bin Ladena moglo bi pojačati neprijateljstvo prema SAD-u', rekao je direktor CIA-e

Rasprave oko (ne)objavljivanja fotografija ubijenog Osame bin Ladena i dalje traju u Bijeloj kući , ali sve je bliže odluka kako će javnost ipak imati prilike vidjeti tijelo zloglasnog terorista.

Naime, CIA se zalaže za objavljivanje fotografija, barem ako je vjerovati direktoru te agencije, Leonu Panetti. Za CNN je rekao kako čeka odluku Bijele kuće, ali da je iznimno važno objaviti fotografije kako bi se svi uvjerili da je američka operacija uistinu uklonila prijetnju zvanu Osama bin Laden.

- Ne znam kad će to biti učinjeno, ali pomoglo bi da se otkloni sumnjičavost javnosti. Ali treba shvatiti našu vladu jer objavljivanje fotografija mrtvog bin Ladena moglo bi pojačati neprijateljstvo prema SAD-u - rekao je Panetta.

Oglasio se i još jedan neimenovani dužnosnik Bijele kuće na ovu temu. Tvrdi kako su u opticaju tri fotografije, ali da ona s Osaminim licem pogođenim metkom svakako nije za objavu . Potvrdio je to i glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

- Fotografija je degutantna, mogla bi izazvati gađenje - kazao je glasnogovornik Carney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:27