UZBUNA U AZIJI

SJEVERNA KOREJA ISPALILA NEIDENTIFICIRANI PROJEKTIL To je drugi slučaj nakon subote kada su testirali bacače i taktički navođeno oružje

 KCNA / Reuters

Vojni dužnosnici Južne Koreje su javili da je iz zapadnog dijela Sjeverne Koreje u 16.30 sati ispaljen najmanje jedan neidentificirani projektil, javljaju svjetske agencije.

Nisu poznati nikakvi drugi detalji. To je drugo lansiranje u posljednjih pet dana, javlja AP. Sjeverna Koreja ranije je potvrdila da je prošloga tjedna ispalila rakete i barem jedan projektil kratkoga dometa te da se radilo o 'regularnoj i obrambenoj vježbi'.

- Svrha ove vježbe bila je testirati izvedbe "velikih kalibara višestrukih raketnih bacača i taktički navođenog oružja od strane obrambenih postrojbi", kazao je tada neimenovani glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova čije je riječi prenijela agencija KCNA.

Vježba u prošlu subotu je bio prvi test balističkih projektila koji je provela Sjeverna Koreja od studenog 2017. kada je ispalila interkontinentalni balistički projektil dugog dometa.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:55