SMRT BESKUĆNIKA

Skandalozna snimka, policajci hladno gledali kako se muškarac utapa: ‘Ja za njim ne mislim skakati‘

Bickings je više puta rekao da će se utopiti i da ga treba spasiti, a njegova izbezumljena partnerica vrištala je s obale

Snimka s kamere na uniformi

 Screenshot

Trojica policajca iz Arizone privremeno su uklonjeni s dužnosti nakon što nisu spasili beskućnika od utapanja.

Naime, nedavno objavljene snimke kamere i transkripti pokazuju kako je 34-godišnji Sean Bickings prošlog mjeseca ušao u jezero Tempe Town i pritom upozorio policajce da će se 'utopiti'.

Međutim, nijedan od policajaca koji su se zatekli na mjestu događaja nije intervenirao da ga spasi, štoviše jedan od prisutnih mu je rekao kako 'neće skakati za njim'.

Bickings je ubrzo skliznuo pod vodu, a kasnije je proglašen mrtvim.

Opisujući ga kao 'nezaštićenog člana zajednice Tempe', gradske vlasti prozvale su njegovu smrt 'tragedijom'.

Incident se dogodio nakon 5 sati po lokalnom vremenu 28. svibnja, kada su policajci odgovorili na poziv o navodnoj tučnjavi između muškarca i njegove partnerice u centru grada.

Prema priopćenju, par je 'u potpunosti surađivao i zanijekao da je došlo do bilo kakve fizičke svađe'.

Međutim, policijske snimke pokazale su da se Bickings popeo preko metalne ograde koja dijeli šetnicu od jezera i ušao u vodu dok su policajci provjeravali imena para.

Rekao je policajcima da ide 'na kupanje', ugazio je i zaplivao prema mostu čak i nakon što su ga obavijestili da kupanje u jezeru nije dopušteno.

Video s kamere koju policija ima zakačenu na uniformi završava otprilike u to vrijeme, s porukom na kraju u kojoj se kaže da je prekinut 'zbog osjetljive prirode preostalog dijela snimke'.

Grad je umjesto toga dostavio transkript ostatka razmjene, u kojem je Bickings više puta rekao da će se utopiti i da ga treba spasiti.

Transkript je također pokazao da su policajci pokušali smiriti Bickingsonovu izbezumljenu partnericu, govoreći joj da čekaju čamac.

U jednom trenutku ona je povikala: 'On se utapa pred vama, a vi nećete pomoći!'.

Bickings nakon toga više nije izronio.

Trojica policajaca čija imena nisu objavljena trenutno su na 'nedisciplinarnom plaćenom administrativnom dopustu' dok njihov odgovor ispituju Odjel za javnu sigurnost Arizone i policijska uprava susjednog Scottsdalea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:06