SNJEŽNO NEVRIJEME

Škoti pred Uskrs dobili božićnu oluju i snijeg

Nezapamćeno nevrijeme praćeno snijegom i jakim vjetrovima pogodilo je sjever Velike Britanije

EDINBOURGH - Na tisuće domova ostalo je bez struje, a stotine vozača ostale su zametene u svojim vozilima u velikom snježnom nevremenu koje je prošle noći pogodilo Škotsku.

Ova je zima za Veliku Britaniju bila jedna od najvećih u povijesti, a ova je nenadana oluja nezapamćena.

Ostali bez struje

Kada su već svi mislili da je zima iza njih, na tisuće ljudi otišlo je za uskrsne praznike u Škotsku, no tamo ih je dočekalo novo ledeno doba. Jaki vjetrovi praćeni snježnom vijavicom polomili su električne stupove i napravili totalni prometni kolaps među više od dva milijuna Britanaca koji su krenuli na uskrsni odmor.

Deseci ozlijeđenih

Na desetak je osoba ozlijeđeno, a najteža se nesreća dogodila kada je jaki vjetar u zaleđenu rječicu prevrnuo školski autobus.

U nesreći je poginula jedna učenica, a jedanaest drugih teško je ozlijeđeno. Učenike je njihov trener, jer nije znao za nadolazeće nevrijeme, vodio na izlet.

Spasilačke službe angažirane su u izvlačenju vozača koji su ostali zaglavljeni sa svojim vozilima diljem nevremenom pogođene Škotske. Željeznički promet također je u kolapsu pa iz Britanskih željeznica mole svoje putnike da pronađu smještaj blizu postaja u kojima su se našli.

Visina snijega nezabilježena je za ovo rano proljeće i ponegdje dosiže i do pedeset centimetara. Zimske su službe dobro pripremljene pa čišćenje snijega prolazi u najboljem redu. Za Uskrs se čeka poboljšanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:56