KRITERIJI LJEPOTE

SLAVE RAZLIČITOSTI, A FOTOŠOPIRALI PLUS SIZE MODEL Čitatelji Vogua zgroženi novom naslovnicom

Vogue, vodeći svjetski magazin koji diktira pravila mode i ljepote, izazvao je mnoštvo komentara zbog svoje najnovije naslovnice za ožujak. Ljutiti fanovi optužuju uredništvo časopisa za fotošopiranje fotografije uz koju stoji naslov 'Revolucija ljepote'.

Smisao fotografije na kojoj im je ideja bila predstaviti manekenke različitog izgleda navodno je u tome da su nove norme ljepote u tome da normi nema, pa su čitatelji tim više zamjerili Vogueu na korištenju fotošopa, i to najočitije na primjeru plus size modela Ashley Graham.

Komentatori tako navode kako su sve manekenke osim Ashley zauzele istu pozu na kojom su im bedra vidljiva, dok ih plus size manekenka prekriva rukom. Nadalje, na njenim je hlačicama računalno dodana bijela crta koja vizualno stanjuje figuru, dok na videu koji je nastao na snimanju Ashley nije imala hlačice s crtom.

Čitatelji se čude i neprirodnom izgledu ruke Gigi Hadid, smatraju kako je računalno produljena.

Većina negativnih komentara koje je Vogue zaradio na Instagramu osuđuje uredništvo časopisa zbog fotošopiranja, smatrajući kako su brend s utjecajem i da je njihovo pogrešno predstavljane žena apsolutno neprihvatljivo.

Instagram

Također, mnogima je ostalo nejasno koje su točno različitosti željeli predstaviti s obzirom na to da se u društvu koje čine Gigi Hadid, Ashley Graham, Kendall Jenner, Adwoa Aboah, Liu Wen, Vittoria Ceretti i Imaan Hammam izdvaja samo spomenuta Ashley, i to viškom kilograma.

U nastavku pogledajte video sa snimanja naslovnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:07