SVI PUTEVI VODE U RIM

SLIJEPO SLIJEDIO NAVIGACIJU Penzioner (81) krenuo autom iz Newcastlea u Rim pa završio u 1500 kilometara udaljenom pogrešnom Rimu, u Njemačkoj

 
 Profimedia, Alamy

Britanski vozač u dobi od 81 godine krenuo je na putovanje iz Newcastlea u Engleskoj u Rim u Italiji kako bi posjetio Vatikan i vidio Svetog oca, no nakon što je slijepo slijedio sustav satelitske navigacije završio je u Njemačkoj, piše britanski The Sun.

Umirovljenik, inače Talijan koji već dugo godina živi u Engleskoj, naime, greškom je upisao “Rom” umjesto “Rome” pa ga je navigacija nakon prelaska s Otoka na kopno Francuske nastavila voditi preko cijele Belgije do malenog mjesta Rom u zapadnom dijelu Njemačke, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Nakon što ga je navigacija obavijestila da je stigao na odredište, umirovljenik je izašao iz automobila, kako bi vidio neke od znamenitosti Rima poput Koloseuma ili Sikstinske kapele, no vidio je samo jednu ulicu malenog mjesta Rom, seoske kuće i livadu.

Nadalje, s obzirom na to da je svoj Jaguar zaboravio osigurati od pokretanja ručnom kočnicom, automobil je krenuo unazad i srušio znak Rom.

Tako se i doznalo sve o avanturi vremešnog Talijana jer je na uviđaj izašla lokalna policija, koja je pronašla zbunjenog starca, gotovo 1500 kilometara od željenog odredišta.

Glasnogovornica policije Monika Treutler izjavila je: “Čovjek je iz Newcastlea krenuo na svojevrsno hodočašće. Bio je na putu za Rim, gdje se nadao da će posjetiti Papu.

Dodala je da je umirovljenik shvatio da nešto nije u redu s obzirom na to da nije vidio ni jednu znamenitost Vječnog grada kako je očekivao.

Premda šteta na automobilu nije bila značajna, pozvana je hitna pomoć kako bi provjerila umirovljenika koji je nastavio putovanje, unatoč posjeti pogrešnog Rima, samo s dva sata duljim putovanjem, izvještava britanski The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:06