OSUĐEN NA DOŽIVOTNU KAZNU

SLJEDBENIK CHARLESA MANSONA NA KORAK DO SLOBODE Mučki je s drugim članovima kulta ubio glazbenika, uho su mu odsjekli i dvaput uboli u prsa

 
Robert Beausoleil
 Profimedia, Everett

Kalifornijski odbor za uvjetno puštanje odraslih iz zatvora u četvrtak je predložio da se dugogodišnji član kulta Charlesa Mansona 71-godišnji Robert Beausoleil ranije pusti iz zatvora, piše časopis People.

Beausoleil je 1969. godine kao 22-godišnjak sudjelovalo u brutalnom ubojstvu glazbenika Garyja Hinmana te je 1970. godine osuđen na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u kaznu doživotnog zatvora. Beausoleil je 18 puta tražio da ga se ranije pusti iz zatvora, međutim sud je odbio sve njegove molbe.

Jan. 6, 2012 - Robert Beausoleil (Bobby).Supplied by   Photos, inc..Sharon Tate murder., Image: 113745009, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives
Robert Beausoleil

"On je još uvijek opasan", rekla je za People Debra Tate, sestra glumice Sharon Tate koju je s još šest osoba Mansonova "obitelj" brutalno ubila 1969. godine. "Gary Hinman bio je prijatelj (Roberta Beausoleila). Podučavao ga je glazbi, bio mu je kolega", dodala je Tate. "Okrutno ga je ubio. Nije riječ o dobrom momku."

Dec 13, 1984 - California, U.S. - BOBBY BEAUSOLEIL plays his invention, the syntar. The synthesizer/guitar was made while he was in CMC prison. He was convicted of the murder of Gary Hinman and was an associate of Charles Manson. Location unknown., Image: 90042507, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives
Tijekom boravka u zatvoru, Robert Beausoleil izumio je "syntar", glazbeni instrument između sintesajzera i gitare

Hinmana su mučili, odsjekli mu uho mačem i na kraju mu izboli prsa. Njegovom su krvlju ispisali po zidu "politička svinja", pokušavajući time svaliti odgovornost za ubojstvo Crnim panterama.

Debra Tate vodi internetsku stranicu putem koje se zalaže za zadržavanje Mansonovih sljedbenika u zatvoru. Pokrenula je i peticiju da kojom je nastojala utjecati na odluku Odbora za uvjetno puštanje. Odluka o tome hoće li Beausoleil izaći iz zatvora sada je na guverneru savezne države Kalifornije Gavin Newsom.

Newsom na dužnost stupa 7. siječnja te će od toga dana imati 120 dana da odobri ili blokira puštanje Beausoleila iz zatvora. Tate se brine da bi Newsom mogao odobriti puštanje člana Mansonovog kulta te potiče građane Kalifornije da kontaktiraju Newsoma, kako bi apelirali na njega da ne pusti Beausoleila.

Newsomov prethodnik Jerry Brown protivio se puštanju Mansonovih sljedbenika iz zatvora.

Beausoleil nije jedini Mansonov sljedbenik koji bi uskoro mogao izaći iz zatvora. Odbor za uvjetno puštanje predložio je prošlog rujna da se Mansonova sljedbenica Leslie Van Houten također pusti iz zatvora. Odobri li joj se raniji izlazak, iz zatvora bi mogla izaći krajem siječnja.

Charles Manson preminuo je u zatvoru krajem 2017. godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:01