MAGNITUDA 6.9

Snažan potres pogodio Ekvador, stižu strašne snimke: Ulice su u ruševinama, raste broj mrtvih

Potvrđeno je da u potresu ima mrtvih, a prema prvim snimkama neke ulice prepune su odrušenih komada zgrada i kuća

Potres u Ekvadoru

 Fernando Machado/Afp

Snažan potres pogodio je Ekvador u subotu, dvanaest minuta iza podneva po lokalnom vremenu. Prema prvim, još nepotvrđenim informacijama koje je objavio EMSC, jačina potresa koji je pogodio obalno područje Guayas, a epicentar je bio oko 80 kilometara južno od Guayaquila, grada u kojem živi više od tri milijuna ljudi, te 60-ak kilometara od grada Cuence iznosila je između 6.7 i 6.9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici. Zasad je potvrđeno da je život izgubilo najmanje 12 osoba, po nekim izvorima 14, a među njima i najmanje jedno dijete.

image

Potres u Ekvadoru

Fernando Machado/Afp
image

Potres u Ekvadoru

Fernando Machado/Afp

Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 65 kilometara. Osjetilo ga je više milijuna ljudi, a bio je toliko snažan da se osjetio i u susjednom Peruu. Tri osobe, među kojima je i jedno dijete, poginule su kada se na njih urušila kuća u Machali. Još je jedna osoba poginula u gradu Cuence, kada se na nju dok je bila u automobilu srušio komad kuće.

BNONews javlja kako su još dvije osobe stradale u području Balaoa. Isti izvor javlja i kako je jedna osoba u potresu ozlijeđena na području Perua.

image

Potres u Ekvadoru

Fernando Machado/Afp

U Peurto Bolivaru dvije su građevine, među kojima i jedan muzej te restoran, otklizale u more, no nema informacija o mrtvima i ranjenima.

Nije izdano upozorenje za možebitni tsunami.

Prema prvim snimkama koje dolaze iz potresom pogođenog područja neke ulice prepune su odrušenih komada zgrada i kuća. Tisuće ljudi su na ulicama, vide se kako tragaju među ruševinama za možebitnim žrtvama, čuju se trube i zavijanje sirena.

Korisnici su objavili i trenutak potresa u jednom supermarketu, u kojem je zavladala panika a stvari su popadale s polica.

image

Potres u Ekvadoru

Fernando Machado/Afp
image

Potres u Ekvadoru

Fernando Machado/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:10