OSJETIO SE I U HRVATSKOJ

Snažan potres magnitude 4.7 zatresao BiH

Preliminarne informacije EMSC-a govorile su o magnitudi 5.4, nakon čega je spuštena
 /Klix.ba

NOVO 23:35 Javnosti se obratio premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić koji je potvrdio da su u snažnom potresu u BiH, prema informacijama dostupnim u ovom trenutku, ozlijeđene četiri osobe. Više čitajte ovdje.


23:16 Dnevni Avaz saznaje kako je došlo do odrona kod tunela Vranduk prilikom čega je jedna osoba ozlijeđena, a promet je totalno obustavljen. Više čitajte ovdje.


22:50 Kako piše portal Oslobođenje, brojni su građani Zenice u panici istrčali na ulice, a u centru grada srušio se i dio fasade na jednoj zgradi. Pogledajte video iz centra Zenice.


22:37 Pogledajte trenutak kada je zatreslo u Žepču. Sve je snimila nadzorna kamera.


22:22 Nakon preliminarnih informacija o potresu magnitude 5.4, EMSC je smanjio magnitudu prvo na 4.9., a potom i na 4.7. po Richteru.


22:15 Kako nam u razgovoru govore kolege s portala Klix.ba - u Sarajevu je treslo dobrih 5 sekundi. Za sada nema nikakvih dojava o materijalnoj i nekoj drugoj šteti, osim odrona na cesti za kojeg se ne zna je li ga uzrokovao potres.


22:09 Brojni građani Zenice večeras su izašli na ulice nakon snažnog zemljotresa koji je registriran deset kilometara sjeverozapadno od ovog bosanskohercegovačkog grada.

Za sada, nisu prijavljene informacije o većoj materijalnoj šteti na objektima, ali građane je večerašnji zemljotres veoma uznemirio, piše Klix.ba.

image

Potres je uznemirio brojne građane Zenice koji su u panici istrčali iz svojih stanova i kuća

/Klix.ba
image

Potres je uznemirio brojne građane Zenice koji su u panici istrčali iz svojih stanova i kuća

/Klix.ba

22:05 Kako javlja EMSC potres magnitude 5.4 zatresao je BiH. Osjetio se i diljem Slavonije. Epicentar je, prema prvim informacijama, bio 10 km od Zenice i 69 km od Banja Luke. Nakon incijalne procjene magnituda je ipak smanjena na 4.9.

Potres se dobrano osjetio i diljem Slavonije, a na društvenim mrežama brojni građani pišu da su ga osjetili i u Zagrebu, Đakovu, Karlovcu i Slavonskom Brodu. U ovom trenutku nije poznato ima li štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:52