U TIJEKU POTRAGA ZA MAJKOM

ŠOK U SARAJEVU: MLADA MAJKA BACILA VLASTITU BEBU U KONTEJNER ZA SMEĆE Djetešce umotano u ručnik pronašao policajac

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2018. u 18:39

Sarajevo, 110308.
U Sarajevu i dalje traje akcija uhicenja zatvorenika koji su u utorak (10.03.) od 20 do 21 sat, nakon pobune u zatvoru u Ustikolini, strazarima oteli automatsku pusku i pobjegli sa dva automobila.
Sinoc oko 20 i 15 nadjeno je vozilo zatvorske policije u kojem su zatvorenici pobjegli.
Na slici: detalj sa ocevida u sarajevskom naselju Vojkovici jutros u 2 i 15 sati.
Foto: V. M. Tauber / CROPIX
V. M. Tauber / CROPIX / CROPIX

Prava drama odvijala se u nedjelju u poslijepodnevnim satima u sarajevskoj ulici Koševo u općini Centar. Kako saznaje Dnevni avaz, u jednom od kontejnera pronađena je živa i zdrava beba, stara tek nekoliko dana.

Oko 18 sati građani su obavijestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u ovoj ulici dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dječji plač. Pripadnici Druge policijske uprave - Policijske stanice Centar odmah po dojavi stigli su na lice mjesta da provjere što se događa.

Jedan od policajaca nagnuo se preko kontejnera s baterijom u ruci i počeo ge pretraživati. Policija i građani bili su šokirani kad je između gomile smeća našao novorođenče koje je plakalo.

Beba je na glavi imala kapicu i bila je umotana u ručnik. Policajac je dijete odmah smjestio u svoje vozilo kako bi se ugrijalo, a nakon toga je novorođenče prebačeno na Pedijatrijsku kliniku.

Prve informacije govore kako je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica. Pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

Kako saznaje Avaz, liječnici koji su pregledali dijete utvrdili su da se radi o djevojčici starosti od dva do pet dana te da je izvrsnog zdravstvenog stanja. Beba je zadržana u bolnici na promatranju. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo