AKCIJA EUROPOLA

SPAŠENO NA TISUĆE GMAZOVA KOJI SU TREBALI ZAVRŠITI KAO - TORBE Velika međunarodna akcija razbila lanac krijumčara iz Italije i Španjolske

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.06.2019. u 21:25

Spanish Guardia Civil experts measure a turtle as part of a police investigation across 22 countries to rescue thousands of live reptiles, turtles and crocodiles from being made into fashion accessories by an international criminal network, in Seprona, Spain May 24, 2018. Picture taken May 24, 2018. Guardia Civil/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES
Guardia Civil / REUTERS

Ilustracija: španjolska policija spašava gmazove pronađene kod krijumčara u Španjolskoj 2018.

 

U međunarodnoj operaciji protiv ilegalne trgovine gmazovima spašeno je više od 4000 zmija, krokodila i kornjača koji su trebali služiti za proizvodnju novčanika, torbica i drugih modnih dodataka, objavio je u ponedjeljak Europol.

U operaciji pod imenom Blizzard pronađeni su i živi gmazovi i modni artikli izrađeni pomoću njihove kože.

Europol u priopćenju navodi da je izvedeno 12 uhićenja u EU, šest u Italiji i isto toliko u Španjolskoj.

Ukupno su spašene 2703 kornjače, 1059 zmija, 512 guštera i 20 krokodila.

Operacija je provedena između 12. travnja i 22. svibnja u 22 zemlje, među kojima su i SAD i više zemalja Europske unije.

"Trgovina divljim vrstama značajno se povećala posljednjih godina pa se svake godine pronađe tisuće gmazova, vrijednosti više milijuna eura", rekao je šef Europolovog odjela za ekonomski kriminal Pedro Felicio.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo