PROZIRNA MONTAŽA

SRBI SU MALO LJUTI ZBOG RASPOREDA SJEDENJA Thaçi bio preblizu Putinu, a Vučića se u TV prijenosu nije dovoljno vidjelo - pa su ga naknadno umontirali!

 
 Twitter

Naši istočni susjedi imali su mnogo prigovora na ceremoniju obilježavanja stote obljetnice završetka Prvog svjetskog rata koja se održala u Parizu.

U oko im je upalo to što je kosovski premijer Hashim Thaçi bio smješten odmah u drugom redu, tik uz Vladimira Putina.

Kako piše Blic, raspored sjedenja svjetskih lidera na ceremoniji obilježavanja završetka Prvog svjetskog rata izazvao je negodovanje i nezadovoljstvo među prisutnima.

'U diplomatskim krugovima se može čuti da je raspored bio skandalozan, ponajviše zbog toga što se kosovski predsjednik Hashim Thaçi našao u drugom redu, odmah iza predsjednika Ruske federacije Vladimira Putina.'

Francuzi su objasnili da je raspored napravljen prema abecednom redu, no Srbi su se zapitali zašto je raspored napravljen po abecedi, a ne prema zaslugama.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 11, 2018: A ceremony to celebrate the 100th anniversary of the end of the First World War takes place at the Triumphal Arch on the Elysian Fields in Paris. Mikhail Metzel/TASS, Image: 395339544, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS

Inače, u prvim redovima su bili smješteni saveznici iz NATO-a i EU-a i nije se vodilo računa tko se na kojoj strani borio tijekom Prvog svjetskog rata.

No Srbi su, čini se, imali prigovor i na to koliku je sekundažu u izravnom TV prijenosu dobio njihov predsjednik Aleksandar Vučić.

Kadrovi u kojima se vidi Vučić bili su po njihovom mišljenju toliko rijetki i kratki da su na RTS-u odlučili pribjeći malom triku kako bi se činilo da kamere snimaju Vučića puno češće i duže.

Naime, u emitirani prijenos ubacili su tzv. freeze frame Vučića kako bi ispalo da ga kamere više snimaju nego što je uistinu bilo.

Pogledajte majstoriju RTS-ovih montažera:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:07