DVOJICA JOŠ U BIJEGU

Srbija: Huligani koji su ubili navijača Toulousea dobili po 30 godina zatvora!

Na izrečenu presudu publika u sudnici je glasno negodovala uz mnoštvo psovki, a roditelji osuđenih navijača vikali su "Vidjet ćemo se u Strasbourgu!"
 Blic.rs

BEOGRAD - Navijači Partizana Đorđe Prelić, Ljubomir Marković, Ivan Grković i Dejan Puzigaća osuđeni su na po više od 30 godina zatvora zbog ubojstva francuskog navijača Bricea Tatona 17. rujna 2009. godine, piše srbijanski Blic .

Tatonovi roditelji, francuski veleposlanik i brojni predstavnici francuskih medija su prisustvovali donošenju ove nepravomoćne presude, a sve je budnim okom pratila i poveća skupina navijača Partizana, koji su pokušavali omesti suđenje. No zbog spremnosti policije na incidente sve je prošlo bez izgreda.

Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća koji su osumnjičeni da su organizovali napad na francuske navijače i kojima se sudilo u odsustvu , osuđeni su na 35, odnosno 32 godine zatvora, a Ljubomir Marković zvani "Kića" i Ivan Grković, osumnjičeni da su sudjelovali u napadu na francuske navijače i ubojstvu Bricea Tatona, osuđeni su na po 30 godina zatvora.

Među kažnjenima je i još napadača. Milan Vujović, Branimir Četnik, Vladan Suvajac. Osuđeni su na po 14 godina zatvorske kazne, dok su Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Bojan Matijević dobili po 12 godina zatvora.

Na izrečenu presudu publika u sudnici je glasno negodovala uz mnoštvo psovki, a roditelji osuđenih navijača vikali su "Vidjet ćemo se u Strasbourgu!".

Tatonovi roditelji su mirno i dostojanstveno podnijeli presudu, a na licima im se vidjelo zadovoljstvo zbog kazne koju su dobili napadači na njihova sina , brutalno premlaćenog i bačenog niz stepenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:31