POROĐAJ NA KOLNIKU

Srbija u šoku: Liječnici majku pustili da rodi ispred ulaza u bolnicu

 Goran Mehkek / CROPIX

27-godišnja Snežana Petković iz sela Goračića rodila je bebu na kolniku ispred hitne službe bolnice u Čačku jer joj medicinsko osoblje nije pružilo pomoć - piše srpski Blic.

Snežanu su članovi obitelji dovezli ispred bolnice, no nitko od liječnika nije priskočio u pomoć, već su to uradila dva pacijenta koja su se zatekla u čekaonici hitne, od kojih je jedan imao gips.

U bolnici tvrde da je majci pružena sva potrebna medicinska pomoć i da nije bilo greške osoblja.

Nakon što ju je suprug autom dovezao ispred bolnice, Snežana je dobila jake trudove i počela porađati u automobilu.

"Istrčao sam iz auta i otrčao do desetak metara udaljene dežurne medicinske sestre na šalteru hitne službe i rekao da se žena porađa u automobilu, na što mi je medicinska sestra rekla da ženu odvezem u porodilište koje je udaljeno oko 200 metara. Naglasio sam da je porođaj u toku i da za tako nešto nemamo vremena, na što je ona slegla ramenima i rekla da ne zna kako nam može pomoći. Bio sam van sebe od bijesa. Tada su skočila dvojica pacijenata, od kojih jedan u gipsu, uzeli kolica i otrčali do automobila", prepričao je suprug Zoran srpskom Blicu.

U tom trenutku je beba već počela izlaziti. Suprug je Snežanu iznio iz automobila, razvukao deku na kolnik i položio suprugu na nju.

Dok je dvoje liječnika iz udaljene porođaonice stiglo, majka je već rodila kćerkicu. Osoblje ju je odvelo u bolnicu, gdje su majci naknadno pružili medicinsku skrb.

Zoran Petković najavio je tužbu protiv zdravstvene ustanove.

No agoniji obitelji Petković tu nije bio kraj. Po otpustu iz bolnice i dolasku kući, majka je primjetila da joj beba ima mokar pupak i nadut trbuščić. Ispostavilo se da je beba imala bakterije koje je vjerojatno dobila prilikom porođaja. Zbog toga je beba neko vrijeme bila hospitalizirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:35