ULTRA POPULARNE SNIMKE

ŠTO STOJI IZA OBJAVE SNIMAKA SUSRETA AMERIČKIH AVIONA I NLO-a? Visoki službenik Pentagona na čelu tajnog programa priznao: 'Mislim da nismo sami!'

 
NLO kojeg su snimili piloti F/A-18 Super Horneta
 Screenshot: YouTube

Ove subote ugledni američki dnevni list New York Times objavio je tekst koji obično ne očekujete naći na stranicama novina tog profila. Novinari Helene Cooper, Ralph Bloomethal i Leslie Kean napisali su članak o tajnom programu Pentagona čiji je cilj istraživati susrete s neidentificiranim letećim objektima, to jest NLO-ima, a kojih je u ovom stoljeću očito bilo znatno više nego što smo znali.

Osim što su u sklopu istraživanja razgovarali s bivšim dužnosnikom Pentagona koji je bio na čelu programa, Luisom Elizondom, novinari Timesa objavili su i dvije dosad nepoznate video snimke susreta američkih borbenih aviona s NLO-ima. Naravno, priča je buknula i sa sobom povukla niz drugih tekstova i intervjua, od kojih je možda i najzanimljiviji onaj koji je Elizondo danas dao CNN-u.

- Osobno smatram da ima dovoljno uvjerljivih dokaza koji sugeriraju da možda nismo sami (u svemiru, op.a.) - rekao je Elizondo, bivši čelnik programa Advanced Aviation Threat Identification Program koji je Pentagon, na inicijativu bivšeg demokratskog vođe Kongresa Harry Reida, financirao s 22 milijuna dolara godišnje.

Elizondo je iz Ministarstva obrane otišao u listopadu ove godine iz protesta oko "pretjerane tajnosti" programa, ali i unutarnje opozicije daljnjem istraživanju i financiranju koje je, barem nominalno, ukinuto 2012. godine. Iako je za CNN naglasio da ne može govoriti u ime američke vlade, smatra da postoji previše dokaza koji upućuju da su na Zemlji bili inteligentni posjetitelji iz svemira.

- Ove letjelice, zovimo ih tako, demonstrirale su mogućnosti koje letjelice u sastavu američke vojske, ili bilo čije druge vojske koliko smo svjesni, trenutno nemaju - rekao je Elizondo o objektima koji su bili predmet istraživanja. Među njima je i letjelica koja su borbeni avioni F/A-18 Super Horneta snimili uz obalu pokraj San Diega 2004. godine, a za koju su sami piloti rekli da "ne izgleda kao da je s ovog svijeta" (taj video možete vidjeti ispod).

- Pronašli smo puno toga. Identificirali smo letjelice koje prkose svim zakonima aerodinamike. Stvari koje nemaju očitih pogonskih dijelova ili dijelova koji služe letu. Stvari koje imaju ekstremne mogućnosti manevriranja, daleko iznad sile gravitacije koja može podnijeti čovjek ili bilo koje drugo biće - smatra Elizondo.

Ukupno je Pentagon dopustio objavljivanje tri snimke susreta s NLO-ima, do kojih su zasad objavljene dvije. Iako za drugu snimku nije definirano mjesto i vrijeme susreta, moglo bi biti riječ o istom incidentu koji prikazuje i prvi video, samo s dodatnim dijalogom između pilota. Tu se i jasno čuje kako jedan od pilota kaže da je tu "cijela flota letjelica"te se otvoreno dive brzini objekta koji juri usprkos vjetru od 120 čvorova u suprotnom smjeru.

- Objekt je izgledao kao tic-tac dug 13 metara, koji pritom rapidno mijenja smjer - rekao je za CNN jedan od pilota Super Horneta, pukovnik David Fravor.

Iako je Pentagon naizgled zaustavio financiranje programa, mnogi koji su u njega bili uključeni nastavljaju svoju potragu za NLO-ima u okviru kompanije To the Stars Academy of Arts and Sciences, među čijim osnivačima je i gitarist popularnog benda Blink-182 Tom DeLonge. Kako on tvrdi, ova otkrića tek su "vrh ledene sante" informacija koje će u dogledno vrijeme dospjeti u javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:23